dscf8851În sfârşit! Dunărea Giurgiu a reuşit să îşi treacă în cont prima victorie în faţa unei echipe mai slab cotate. După duşurile reci din partidele cu Cetatea Suceava (2-2), Dinamo II (1-3) sau CSM Râmnicu-Sărat (0-1), giurgiuvenii şi-au adus aminte că trebuie să mai joace şi fotbal, câştigând, la limită, meciul cu Tricolorul Breaza.

Cu un 5-4-1 „beton”, oaspeţii Dunării au venit decişi să se apere şi, după trei înfrângeri consecutive să „ciugulească” măcar un punct.

Ştefan Iordache nu a fost de acord cu acest lucru, reuşind al treilea gol stagional în minutul 28 al meciului. Iordache şi-a plasat excelenta lovitură de cap, din careul mic al oaspeţilor, după un corner executat ca la carte de Augustin Ivaşcă.

Lui Marin Barbu i-a mai venit inima la loc după acest meci, tehnicianul Dunării declarându-se mulţumit de faptul că echipa pe care o antrenează a reuşit maximum de puncte după un joc care nu a strălucit.

DUNĂREA GIURGIU: Dragne – Şanţmare, Damian, Ciocârlan (cpt.) – C. Gheorghe (‘71 Bănaru), Cojenel (‘60 S. Bucă), G.Marcu, Ochia, Ivaşcă  – Udrea (‘68 A. Matache), Şt. Iordache. Antrenor: Marin BARBU

TRICOLORUL BREAZA: B. Sava – Samson Nwabueze, D. Apostol, Ghidia, R. Petcu (‘46 Dascălu) , C. Raţă (‘33 B. Marinescu) – G. Ghiţă, Puie, D. Olteanu, Liuba (‘70 Negotei) –M. Vişan (cpt.). Antrenor : Florin STĂNCIOIU

DIN NOU PE STICLĂ. După câteva etape de absenţă, giurgiuvenii revin pe micile ecrane odată cu meciul de duminică, 18 octombrie, din Capitală. Alb-albaştri întâlnesc pe terenul cinci din complexul sportiv „Ghencea” singura formaţie din seria I rămasă fără înfrângere în acest sezon, Steaua II. Jocul va fi transmis în direct, cu începere de la ora 14.00 de către postul Sport.ro. Partida va fi arbitrată la centru de Lucian Rusandu din Sfântu Gheorghe, ajutat la cele două linii de Marius Nicoară din Băile Herculane şi Lorin Udrea din Târgu-Jiu.

IORDACHE SUSPENDAT O ETAPĂ. Marin Barbu are mari bătăi de cap în privinţa celui care îl va înlocui în avanposturi pe Ştefan Iordache. Golgheterul Dunării Giurgiu a primit în partida cu Tricolorul Breaza cel de-al patrulea avertisment din acest sezon, urmând să „stea” o etapă.

Datorită faptului că meciul cu Steaua II se va disputa duminică, tehnicianul „acvilelor” a hotărât ca fotbaliştii să primească o zi în plus de pauză, primul antrenament de după meciul cu Breaza având loc marţi şi nu luni ca de obicei.

AMINTIRI PLĂCUTE CU STELIŞTII MICI. După patru ani, Dunărea Giurgiu va întâlni din nou Steaua II într-un meci de campionat. În sezonul 2004/2005, pe când se aflau în Liga a III-a, giurgiuvenii scăpau neînvinşi după cele două întâlniri cu „steliştii mici”. 2-2 la Giurgiu şi 2-1 la Bucureşti, au însemnat patru puncte pentru „alb-albaştri”, într-un sezon în care Dunărea reuşea să promoveze după 25 de ani de absenţă în cel

de-al doilea eşalon al fotbalului românesc.

La fel de adevărat este şi faptul că Steaua II i-a stricat debutul la Dunărea lui Marin Barbu în septembrie 2009. Dunărea a pierdut meciul din turul al IV-lea al Cupei României în faţa echipei secunde a clubului Steaua. În fine, ultima întâlnire dintre cele două echipe a avut loc cu câteva zile înainte de începerea sezonului, giurgiuvenii impunându-se cu 3-2.

Bogdan VLADU