handbalÎn perioada 26-31 august, s-a desfăşurat la Braşov un turneu amical de nivel naţional la handbal juniori şi junioare dotat cu trofeul „Cupa Fun Sports” aflată la prima ediţie. Printre cele 30 de echipe prezente la competiţie s-au aflat şi tinerii handbalişti de la CSM Dunărea Giurgiu, care au participat la categoria de juniori III. Din această grupă au mai făcut parte CSS Făgăraşi, Dinamo Braşov şi Axiopolis Cernavodă. Giurgiuvenii au debutat la acest turneu cu un eşec, fiind învinşi de handbaliştii făgărăşeni cu scorul de 23-27. Din păcate diferenţa nu a făcut-o valoarea din teren, echipa din judeţul Braşov jucând foarte brutal peste limitele regulamentului sub privirile blânde ale celor doi arbitri din Braşov, fapt ce a făcut ca, cu trei minute înainte de final antrenorul giurgiuvean să scoată echipa de pe teren. Cu toate că şi-au cerut scuze, motivând că au prins o zi proastă, organizatorii au omologat rezultatul din teren.

În meciul doi giurgiuvenii au întâlnit pe Axiopolis Cernavodă, un meci care s-a desfăşurat în limitele regulamentului şi câştigat de giurgiuveni cu 28-15. În ultimul meci al grupei echipa de la Dunăre a învins la pas pe echipa gazdă Dinamo cu 28-17, obţinând în final locul doi la juniori III. Astfel elevii antrenorului Relu Lixandru termină cu bine ultimul test înaintea meciurilor oficiale din Campionatul Naţional de juniori III, care va începe peste o lună.

Profitând de acest turneu, tinerii handbalişti de pe malul Dunării au jucat şi două meciuri de verificare cu echipa de juniori II, CSS Braşov de care a fost învinsă cu 24-28 şi din nou cu Axiopolis Cernavodă pe care l-a câştigat cu 25-15. În ceea ce priveşte organizarea turneului, putem spune că a fost una la înălţime, organizatorii s-au străduit ca participanţii să nu ducă lipsă de nimic pe toată durata turneului. Festivitatea de premiere a fost onorată de fosta mare jucătoare de handbal a României, Mariana Târcă şi de fostul mare internaţional Dumitru Berbecea.

Organizatorii au oferit echipelor clasate pe locurile

1-3 la fiecare categorie de vârstă premii constând în cupe, diplome, medalii şi materiale sportive. Din echipa giurgiuveană Marius Buradel şi Denis Vasile au fost premiaţi de către organizatori, primul golgheterul turneului, iar cel de al doilea cel mai tehnic jucător, ambii de la juniori III.

Iată lotul deplasat la Braşov: Gheorghe Neacşu, Andrei Cornea, Alexandru Repeziş, Marius Buradel, Ionuţ Zamfir, Denis Vasile, Daniel Negoi, Cosmin Lungu, Robert Neagu, Cristian Miftode, Paraschiv Mocanu, Daniel Mărgărit, Alexandru Slate, Cătălin Gheorghe.

C.S.