dunarea-fc-botosaniVântul şi ninsoarea măruntă au îndepărtat potenţialii spectatori de la primul meci disputat de Dunărea Giurgiu pe teren propriu în 2010. Faţă de gazoanele din Brăneşti, Ploieşti sau Râmnicu-Sărat, “Marin Anastasovici” s-a prezentat în condiţii ceva mai bune, coropişniţele şi nu calitatea precară a acestuia, fiind principalele dătătoare de migrene îngrijitorilor bazei sportive.

Început promiţător…

Fotbaliştii lui Emil Ursu (aflat şi el la primul meci “acasă” din postura de “principal” al Dunării) au început mai bine meciul cu botoşănenii, reuşind să deschidă scorul prin Marius Tigoianu. Atacantul împrumutat de la Astra Ploieşti a profitat de ezitarea lui Prisacă, reluând cu capul din interiorul careului mic, după un corner excelent executat de Augustin Ivaşcă.

Acelaşi Ivaşcă (botoşănean la origini) s-a dovedit a fi cel mai activ om al gazdelor în primul mitan, reuşind alte câteva centrări periculoase pentru apărarea adversă.

După ce Bănaru (şut la colţul lung, minutul 21) îl “întinde” pe Prisacă, oaspeţii îşi aduc aminte de faptul că sunt conduşi pe tabelă, reuşind să pună în pericol poarta lui Dragne de-abia în ultimele minute ale primului act. Mai întâi juniorul Ştefan Nicolae a fost blocat la sacrificiu de Odoroabă (minutul 42) pentru ca în minutul 45, Marius Matei să se descotorosească de marcaj şi să şuteze cu sete din interiorul careului, însă Dragne s-a aflat la post.

ACT SECUND… NEBUN

Repriza a doua a început cu un moment neplăcut, autorul singurului gol de până atunci, Tigoianu, ajungând la “urgenţe” după ce a fost călcat pe gleznă de Ştefan Nicolae (minutul 51).

De parcă ninsoarea nu ar fi fost de-ajuns, un câine traversează nestingherit (de-a lungul) suprafaţa de joc fiind fugărit de doi botoşăneni care au reuşit să îl evacueze destul de rapid.

“Activitatea” a fost de bun augur pentru moldoveni, aceştia punând stăpânire pe joc şi, după ce Matei ratează o nouă oportunitate de a marca (minutul 60), Ghiceanu reuşeşte să egaleze la unu după o fază încâlcită. În urma unei lovituri de colţ, giurgiuvenii resping neconvingător, mingea este recentrată, Dragne se întinde şi “scoate” în faţă, de unde “Ghici-gol” reia cu capul peste portarul Dunării (minutul 72).

Proaspăt transferat la malul Dunării, “globetrotterul” Stere Guda (aflat deja la a cincea echipă la numai 22 de ani) ratează uluitor din câţiva metri, remarcându-l pe Prisacă.

ÎN NUMELE TATĂLUI

fisa-dunarea-fc-botosani

Va urma o mutare în disperare de cauză a lui Emil Ursu, care îl scoate pe Bănaru şi îl aruncă în avanposturi pe Ştefan Iordache. Cel mai bun marcator din istoria recentă a “acvilelor” a avut nevoie de numai 10 minute pentru a-şi dovedi măiestria.

Deşi afectat de moartea tatălui său, înmormântat cu numai câteva zile înainte de partida cu Botoşaniul, goleadorul Dunării menţine formaţia la care evoluează de doi ani pe linia de plutire.

Excelent găsit de Marcu, Iordache se desprinde cu uşurinţă de căpitanul gazdelor, Răzvan Tincu, preia ca la carte, fiind împiedicat să finalizeze de Prisacă. “Centralul” partidei, Florin Constantin, acordă penalty şi cartonaş galben pentru Prisacă. Deosebit de nervos, “veteranul” celor de la FC Botoşani, degajează mingea în tribună primind al doilea cartonaş galben pentru atitudine nesportivă şi fiind automat eliminat.

Cum Cristi Popovici efectuase încă din minutul 78 cele trei schimbări valabile, Marius Şuleap a devenit portar de conjunctură, reuşind să îl “hipnotizeze” parcă pe Ciocârlan, care a trimis în transversală.

Când nimeni nu se mai aştepta a venit intrarea la sacrificiu a lui Dragne care a reuşit un tackling de efect, mingea a juns la Odoroabă care a trimis la disperare în careu când se intra deja in cel de-al patrulea minut de prelungire. Iordache a reuşit din nou să îi ia faţa lui Tincu şi să reia din prima, peste Şuleap cel rudimentar.

PRIMA VICTORIE PENTRU URSU

Se termină 2-1 şi Emil Ursu poate răsufla uşurat. Dunărea reuşeşte prima victorie din 2010 contra unei formaţii româneşti, precedentele şapte partide (amicale sau oficiale) încheindu-se cu înfrângeri sau rezultate de egalitate. Deşi poate un rezultat de egalitate ar fi fost mai corect faţă de ceea ce s-a întâmplat pe teren, giurgiuvenii reuşesc în sfârşit să aibă parte şi de finaluri de meci favorabile, turul de campionat şi chiar meciul de la Constanţa demonstrând că “alb-albaştii” au suferit în ultimele minute de joc.

BOTOŞĂNENII AU ACUZAT ARBITRAJUL

După fluierul de final al ilfoveanului Constantin, jucătorii formaţiei moldave au încercat să îl agreseze pe acesta. Fiul fostului şef al CCA, Gheorghe Constantin, a fost ameninţat verbal, fiind escortat la ieşirea de pe suprafaţa de joc de stewarzi.

Atât tehnicianul Cristi Popovici, cât şi preşedintele Cornel Şfaiţer, au acuzat prestaţia bigăzii de sâmbătă.

“Am fost aproape de a obţine un rezultat bun, însă nu am fost lăsaţi. Vrem să jucăm şi să pierdem pe mâna noastră, că suntem nătărăi sau mai slabi decât adversarul. Nu a fost penalty, plus faulturi inexistente ale jucătorilor noştri. Nu îmi place să vorbesc despre arbitraj, însă maniera a fost tendenţioasă” a declarat Popovici.

Reluările ulterioare au demonstrat faptul că Iordache a fost agăţat de Prisacă la faza penalty-ului, în timp ce juniorul Ştefan Nicolae a primit doar galben după ce l-a călcat pe Tigoianu pe gleznă…

Bogdan VLADU

clasament-liga-a-ii-a-dupa-19-etape

1 COMENTARIU

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.