dscf8556Declarat de mulţi drept omul meciului în partida cu FC Botoşani, nimeni nu s-ar fi gândit că acelaşi Neagu va fi “gafeurul de serviciu” la meciul cu Cetatea Suceava.

Dunărea continuă să se zbată în mediocritate pe teren propriu, Marin Barbu îşi toarnă cenuşă în cap, iar fotbaliştii sunt cu moralul la pământ. Se pare că însuşi “preşedintele de onoare” al giurgiuvenilor, Lucian Iliescu, şi-a pierdut din răbdare. Văzuţi drept candidaţi la promovare, “alb-albaştri” nu au fost capabili să treacă de echipa care are drept obiectiv “retrogradarea”.

De vină pentru toate aceste lamentări a fost golul anonimului Tomescu din prelungirile partidei. Mijlocaşul stânga al bucovinenilor a reuşit probabil golul carierei, după un lob de la peste 35 de metri care l-a surpins pe Neagu.

După o primă repriză anemică, în care doar golul lui Iordache a mai înviorat atmosfera din teren, actul secund a început furtunos cu o dublă-ratae a lui Marian Stan dar şi un gol al oaspeţilor, nevalidat de “central” după un şut superb al lui Dicher care a întâlnit mai întâi transversala, conform reluărilor TV căzând dincolo de linia porţii.

“Spiriduşul” Stan nu mai ratează cea de-a treia oportunitate din acest meci, învingându-l pe Pascal cu o “scăriţă” de efect după o pasă “în gura porţii” de la Daniel Bănaru, iar meciul părea jucat (minutul 63).

Probabil asta au gândit şi fotbaliştii Dunării, mai ales că Ioan Radu a preferat să evolueze în ultima jumătate de oră cu un singur vârf autentic pe teren.

Golul lui Homneac, venit după o centrare a lui Tomescu şi o lipsă de reacţie din partea lui Neagu i-a introdus în joc pe suceveni, iar peste numai 25 de minute aveau să “detoneze bomba” la Giurgiu după golul lui Tomescu.

Cel de-al doilea meci din deplasare în care Suceava se salvează în ultimele secunde, şi al treilea CONSECUTIV al Dunării în care luăm gol în prelungiri de la Cetatea, precedenţii “asasini” purtând numele de Ştiubei şi Celpan.

“Am luat un gol de cascadorii râsului. Am ajuns ca la fiecare meci, să ne tremure pantalonii în minutele de prelungire. Nu mai arătăm precum o echipă, greşim prea mult individual. Sper să nu vorbesc prostii, dar cred că nici jucătorii aduşi în această vară nu au venit să joace cu sufletul pentru această echipă. Azi cred că am pierdut şi sprijinul primarului, îmi este ruşine pentru acest rezultat. Nu voi dispune eu măsuri drastice pentru jucători. S-au pedepsit singuri pentru că acest rezultat îi va arde la buzunar” a declarat Marin Barbu, dezamăgit după meciul cu Cetatea, admiţând şi faptul că elevii săi şi-au pierdut din prospeţime după trei partide susţinute într-o singură săptămână.

DUNĂREA Giurgiu – CETATEA Suceava

2-2 (1-0)

[Iordache ’42, M. Stan ’63 respectiv Homneac ’67, Tomescu ’90+3]

DUNĂREA: Neagu –

C. Ungureanu, Ciocârlan (c), Tatarciuc, Ivaşcă (’69 S. Bucă) – Şanţmare – C. Gheorghe

(’46 Bănaru), Cojenel, Marcu (’46 Ochia) – M. Stan, Şt. Iordache. Antr. Marin BARBU

CETATEA: Pascal – Bernard, Halip, Cocoschi, Ailenei

(’73 M. Andrieş) – Hapiuc – Apetroaie, Homneac (c), Tomescu – Azaharioaei

(’82 Jalbă) – Dicher (’60 Apetri). Antr. Ioan RADU

Bogdan VLADU

2 COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.