Dumitru Iordache, primarul comunei Călugăreni: „Așa cum am promis în campania electorală, până la terminarea mandatului, nu va mai exista nici o stradă neasfaltată!

0
335

Deși a fost un an sărac pentru Primăria comunei Călugăreni, primarul, Dumitru Iordache, „om stâns la pungă” a reușit în cei doi ani de mandat să modernizeze mai multe străzi comunale, să removeze și modernizeze Școala Gimnazială de la Uzunu, precum și Grădinița cu program prelungit de la Călugăreni, să construiască mai multe locuri de joacă pentru copii din satele Uzunu, Călugăreni și Brăniștari, să lucreze la amenajarea unei baze sportive gata în proporție de 50%, dar și să achiziționeze un camion folositor primăriei, atât pentru strângerea gunoaielor și transportul acestora, dar și pentru a fi folosit pe timp de iarnă, la dezăpezire.

Cât de curând, Dumitru Iordache așteaptă semnarea unui contract de finanțare pentru asfaltarea tuturor străzilor din comună, căci „așa cum am promis în campania electorală, până la terminarea mandatului, nu va mai exista nici o stradă neasfaltată!

Un lucru foarte bun la care Primăria Călugăreni s-a gândit în această perioadă este distribuirea pachetelor cu ajutoare către persoanele defavorizate chiar la acestea acasă.

Astfel, în cursul zilei de miercuri, 23 noiembrie, au intrat în posesia acestora, locuitorii localității Uzunu, iar începând de astăzi, 24 noiembrie, a început distribuirea și către locuitorii din satele Călugăreni și Crucea de Piatră.

Un număr de 549 de pachete cu ajutoare alimentare au fost alocate Primăriei Călugăreni, de repartizarea lor ocupându-se trei persoane desemnate special pentru a le distribui cât mai repede, tuturor celor care au atâta nevoie de acestea.

Încă un lucru pe care edilul mi l-a precizat este acela că deși nu a mărit deloc taxele și impozitele locale, încasările la bugetul local au fost din an în an mai mari cu 15-20%, „oamenii înțelegând importanța acestor bani necesari dezvoltării comunei”.

Nu trebuie uitat nici de noul Centru de Evidența a Populației ce se va deschide la Călugăreni, în 3-4 luni de zile.

Primarul ne preciza că angajații sunt trimiși la cursuri și probabil de la 15 martie va fi funcțional. „Fiind o comună mare, cu mulți locuitori ne-am gândit ca aceștia să nu mai fi nevoiți să se deplaseze la Giurgiu pentru a-și face buletin. Vor putea veni la ei în comună, scutind mult din timpul pierdut cu deplasarea.”

I-am mulțumit primarului Dumitru Iordache pentru timpul acordat și veștile bune, promițându-i că vor reveni pentru a vă putea informa despre noile proiecte ale Primăriei Călugăreni.

(Jurnal)