Dumitru Beianu, Președintele CJ Giurgiu: „DGASPC a devenit o structură unde să fie angajați oameni care să primească niște salarii!”

0
1011

Președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu își continuă declarațiile  acuzatoare  față de cei ce se împotrivesc intențiilor sale de a restructura personalul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului                ( DGASPC) Giurgiu.

Luni, 13 decembrie, președintele Beianu a vizitat Centrul pentru Persoane Vârstnice de la Mironești, în județul Giurgiu, subordonat DGASPC.

Aici, Președintele CJ,  cu un grup de preoți de la Mânăstirea Comana și  împreună cu starețul lăcașului, Arhimandritul Mihail Muscariu, au adus câteva  daruri celor ce locuiesc și sunt îngrijiți aici, în Centru.

În acest cadru  Președintele CJ Giurgiu a dorit să facă un comentariu . Astfel,  Dumitru Beianu consideră că numărul angajaților din DGASPC Giurgiu este mult prea mare și prea costisitor financiar pentru instituție…!”

 

 

 

 

 

 

 

 “Nu ne-am fi descurcat fără dumneavoastră: structuri organizate, ONG-uri, pentru că s-a creat o gândire greșită în DGASPC… De la înființare, când lucrurile mergeau foarte bine, încet, încet s-a schimbat: nu mai este o structură care să ofere servicii beneficiarilor, persoanelor cu dizabilitați, bătrâni, copii… Structura asta a devenit o structură unde să fie angajați oameni care să primească niște salarii – le-a spus  Dumitru Beianu, preoților ce asigură condițiile de viață, pentru beneficiarii acestui așezământ,

Noi nici măcar nu mai putem asigura cazarmanent… Vin oameni de bună credință să ne dea lenjerie, să ne dea cele necesare … Noi trebuie să plătim salarii… Iar când venim și spunem că nu mai putem să plătim salarii , că s-au angajat, de la an la an, cu sutele,  zice lumea că avem ceva cu ei și că suntem  răi…

Rolul meu aici este să asigur servicii de calitate pentru beneficiarii din sistemul de protecție socială. Că pentru asta este nevoie de un număr de angajați, sunt absolut de acord, dar asta nu înseamnă că unii angajează cu sutele și, dacă ar fi să țin cont de zvonuri, nici măcar gratis, și eu trebuie să îi țin pe toti, în condițiile în care avem deficit la buget. Doar ca să ținem niște locuri de muncă pe care nu știu cine le-a înființat și nu știu cu ce scop… Dar sigur, nu în beneficiul celor care ar trebui să primească grija și atenția noastră a mai spus Președintele Beianu.

Mulțumim celor care vin să ne suplinească eforturile, iar noi ar trebui să ne intrăm în rol: să asigurăm condiții de calitate pentru beneficiari! Astfel ca atunci când vin dumnealor cu sponsorizări și daruri, doar să le mulțumim și să-i asigurăm că tot ce aduc dumnealor se alătură la ceea ce noi suntem obligați să punem la dispoziția beneficiarilor din sistemul de protecție socială.

La finalul vizitei sale la Centrul din Mironești, Președintele Beianu a mulțumit  preoților pentru donațiile primite:Trebuie să luăm exemplu din ceea ce faceți dumneavoastră, să facem și noi bine către cei care au cea mai mare nevoie de bine în acest județ” – a mai spus Președintele Beianu.

(Jurnal)

 

Foto Dumitru Beianu: DC News