Vasile-MustateaÎn cadrul ultimei conferințe săptămânale de presă a PNL Giurgiu co – președintele organizației județene Dumitru Beianu, a prezentat (pentru a câta oară?!)  public, motivele care au stat la baza deciziei sale de a demisiona din toate funcțiile de președinte onorific al celor trei ADI – uri giurgiuvene.

Mi-am dat demisia din aceste posturi care au fost pur onorifice –de președinte al celor trei ADI – uri giurgiuvene ca să calmez orgoliile celor care vor neapărat să facă parte din aceste structuri –  a spus Beianu. Nu mi-am închipuit niciodată că într-un timp atât de scurt vor fi interese ascunse, ca cele care au ieșit la iveală acum. Și mă refer în special la ultima ședință de Consiliul Județean, convocată în mod extraordinar, și la care culmea ironiei n-au venit tocmai consilierii din arcul guvernamental, deși ei se dăduseră de ceasul morții, ca să demonstreze giurgiuvenilor cât sunt de interesați să sprijine implementarea acestor proiecte! Demisia mea a fost convenită cu domnul Vasile  Mustățea, și nu a fost nici pe departe o surpriză! Am ajuns la un punct mort, și anume modul în care va fi elaborată ordinea de zi a ședinței! Am avut păreri divergente pe acest subiect, motiv pentru care i-am propus să convoace ședința și să semnez eu ca președinte toate documentele care vor fi discutate și eventual aprobate în ședința Asociației. I-am mai propus ca după aceea să-mi dau demisia  din funcția de președinte onorific pentru a-i da posibilitatea să numească în locul meu o altă persoană, ca reprezentant al Consiliului Județean, care să-l ajute ulterior să finalizeze întregul proiect. Am convenit cu domnul Vasile Mustățea că această decizie este foarte importantă, pentru că instituția Consiliului Județean este beneficiară a proiectului Managementul deșeurilor solide de la Frătești. Dar, de aici și până la acuzația că s-a lăsat această problemă într-un moment foarte dificil este distanță lungă, ca de la cer la pământ și… prefer să nu comentez mai multe, a conchis Dumitru Beianu.

Contactat de noi, imediat după această ședință, președintele Consiliului județean Giurgiu,  Vasile Mustățea, a avut însă un cu totul alt punct de vedere: Realitatea este că Dumitru Beianu și-a dat demisia de președinte al ADI chiar în ziua în care a primit integral documentația pentru selectarea operatorilor ce urmau să participe la licitația pentru desemnarea celui ce ar fi trebuit să se ocupe de colectarea deșeurilor, pentru groapa de gunoi a orașului – a precizat președintele Vasile Mustățea. Asta denotă clar faptul că a vrut să saboteze derularea normală a proiectului, căci el trebuia să fie finalizat până la 31 decembrie 2015.  El era conștient că dându-și demisia în acest moment proiectul nu se va  mai putea  derula, fiind nevoie de o serie de proceduri de numire a noului președinte  etc, lucruri care necesitau timp.

Deși președintele Consiliului județean Giurgiu s-a ferit să facă alte comentarii , sunt zvonuri conform cărora Dumitru Beianu ar fi fost interesat ca licitația să fie câștigată de o  firma  IRIDEX, o firmă  agreată de el, căreia  i-ar fi micșorat totodată și redevența pentru această groapă de gunoi, deși Legea impunea  în acest sens, mai întâi o Hotărâre a Consiliului județean. 

În acest context, dacă jocul firmei agreate  nu va ieși, un alt operator ar urma să se ocupe de colectarea deșeurilor pentru groapa de gunoi a municipiului.

Toate astea sunt însă, deocamdată, simple supoziții ce așteaptă să fie confirmate sau nu în zilele următoare. Până atunci președintele Vasile Mustățea ne spunea că  își dorește  ca Dumitru Beianu să fie sincer până la capăt pentru clarificarea unui  subiect atât de sensibil pentru opinia publică și  extrem de important pentru locuitorii acestui județ . 

 (Teodora NICOLAU & Florian TINCU)