Liderii PSD își asumă merite nejustificate!

În conferința de presă a ACL Giurgiu de miercuri, 12 noiembrie, președintele organizației municipale a PNL, Dumitru Beianu, a făcut o radiografie a ultimelor evenimente politice de la nivel local și național, spunând:

În opinia mea liderii locali ai PSD își asumă merite nejustificate. Proiectul de asfaltare a șoselei București până la Romarta și fostul Abator este obținut de Lucian Iliescu, pe vremea când era primar în 2011. Primarului Nicolae Barbu i-au trebuit doi ani ca să se apuce de el! După părerea mea este bine că se face și acum, chiar dacă este așa de târziu! Îi transmit prin dumneavoastră domnului Barbu o mare rugăminte din partea cetățenilor din Cartierul Rudari. Aceștia îl roagă să aloce o parte din pavelele disponibilizate în urma acestui proiect spre a fi folosite pentru pavarea unui trotuar și acolo, deoarece vine sezonul rece și copiii trebuie să meargă la școli pe jos și… atenție pe acest tronson de străzi circulă tirurile și mașinile de mare tonaj. Chiar dacă această zonă nu este sistematizată cred că se pot sacrifica câteva pavele și câțiva bani de la Primăria municipiului și pentru acești oameni”, a menționat Dumitru Beianu.

Președintele liberalilor din municipiu s-a referit și la declarațiile premierului Ponta din prima dezbatere televizată menționând, printre altele, că atunci când s-a înființat USL una din cele cinci priorități guvernamentale era agricultura. Ori azi efectul Guvernării Ponta este foarte aproape de zero și nu corespunde cu laudele pe care le afirmă! Se spune că un milion de agricultori au fost susținuți cu fonduri de la Guvern, când în realitate erau de la Uniunea Europeană! Din păcate, oamenii de la țară se lasă prea ușor convinși de ajutoare minore! Prin recenta Lege nr. 145 Guvernul a modificat felul în care se eliberează Certificatele de producător agricol, îngreunând procedura de obținere. Se vede a declarat Beianu că Guvernul actual nu are nici un interes față de micii producători și nici de cei individuali. Nu are reglementări speciale pentru bătrânii care vin la piață să vândă o legătură de pătrunjel, pentru a-și câștiga existența! De fapt liderii PSD nu respectă niciun segment consistent de populație.

 Recent Comisia Europeană a respins Programul de Dezvoltare Rurală a lui Daniel Constantin, ministrul agriculturii, deși România trebuia să primească 45 de miliarde euro! Ni s-a spus că programul respectiv este considerat inaceptabil, întrucât în proporție de 97% exploatațiile agricole nu pot primi bani europeni. După modul în care a fost făcut acest program aveau șanse la bani europeni doar fermele mari, dar nu și cele mici și mai ales producătorii individuali! Este foarte trist dar adevărat! Liderilor PSD le este frică că s-ar putea dezvolta o clasă mijlocie. De fel sunt un om optimist, și sper că în urma refacerii acestui program România va primi aceste fonduri care să ajute și pe agricultorii giurgiuveni și … mai sper ca până la urmă românii să rămână imuni la pomenile electorale – marca PSD!”, a  mai declarat  Dumitru Beianu.

Heliade CĂLIN    

1 COMENTARIU

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.