Primarul Nicolae BARBU refuză sprijinul liberalului Dumitru BEIANU

 Vineri, 25 aprilie, într-o conferință de presă, președintele Organizației municipale a PNL Giurgiu, Dumitru Beianu, și totodată administrator public al Consiliului județean, a declarat : Din punctul meu de vedere refuzul municipalității de a vota intrarea de noi membri în Asociația de Dezvoltatre Intercomunitară (ADI) Giurgiu este nejustificată. Nu există niciun impediment serios care să împiedice aprobarea acestui proiect ce ar aduce foarte mulți bani pentru județ, 150 milioane de euro, dintre care 8 milioane pentru municipiu! Cu aceste fonduri europene județul ar intra în rândul lumii civilizate, întrucât s-ar înființa rețele de alimentare cu apă și rețele de canalizare în toate așezările județului. De fapt, extinderea ADI Giurgiu este o activitate distinctă a vechiului proiect din 2007 și nu are nicio legătură cu creșterea prețului la apă/metru cub. Atunci, pe o filă a proiectului, s-a semnat de toată lumea, inclusiv graficul care prevede creșterea prețului apei în perioada următoare. Creșterea este firească, din cauza creșterii normale, peste ani, a salariilor și a prețului energiei electrice. Deci, în niciun caz prețul apei nu va crește de 3-4 ori, din motivele pe care le susține domnul Barbu. Dacă ar fi așa cum susține dânsul, ar însemna că nu avem oameni capabili în Consiliul de Administrație și în Adunarea Generală a Acționarilor , ceea ce nu este adevărat. Acolo sunt numai oameni normali. La Apa Service Giurgiu avem un director, Constantin Preda, care circulă cu un Logan, și în plus nu pleacă toată ziua în excursii peste hotare ca domnul Barbu! Așa că primarul Barbu nu are motive să refuze cei 8 milioane de euro. Cu ei ar putea viabiliza zonele de extindere ale orașului; străzile pe unde nu sunt rețele, deși aici înțeleg că are soluții proprii. Poate face rețele în cartierele de locuințe sociale și chiar și în Cartierul rezidențial, acolo unde înțeleg că ar gândi un proiect. Toate ar fi investiții utile pentru firmele giurgiuvene, care ar crea în acest mod numeroase locuri de muncă. Asta așteaptă giurgiuvenii de la primarul pe care l-au votat în 2012, și nu să refuze creșterea nivelului de trai al altor cetățeni, după ce Primăria Giurgiu a luat bani europeni. Să nu uite că există și posibilitatea nedorită să-i dea pe toți 9 n.red.- banii), înapoi! Din aceste motive, consider atitudinea unor consilieri municipali de neacceptat!

Consilierii locali vor răspunde în fața Legii pentru creditele făcute 

În alocuțiunea sa Dumitru Beianu s-a referit și la intenția primarului Nicolae Barbu de a solicita consilierilor locali să-i aprobe contractarea unui credit de circa 70 de milioane de lei în vederea refinanțării altor 3 credite. Personal am discutat cu domnul Nicolae Barbu despre această problemă și i-am recomandat să pornească etapizat. I-am promis că încerc să-i conving pe consilierii liberali să voteze pentru aprobarea celui mai greu credit, din cele 3 existente acum. Este vorba de creditul de la Raifaissen Bank, care are ce-a mai mare dobândă. După care ar urma cel de-al doilea credit, întrucât al treilea are o situație cu totul și cu totul specială. Pentru acesta, în 3 ani Primăria a plătit peste 30 de miliarde de lei vechi, numai pentru dobândă și comisioane! Acești bani sunt foarte greu de recuperat! Tot așa va păți domnul Barbu și cu noul credit. El va avea o perioadă de 2-3 ani de grație, în care se vor plăti doar dobânzi și comisioane! Cine va suporta banii pierduți, în urma unui control de specialitate? Acești bani, vă spun eu care am avut foarte multe controale asemănătoare când eram președintele Consiliului județean, îi va suporta consilierii locali care votează aprobarea contractării creditului! De ce? Pentru că primarul doar propune, iar de aprobat aprobă consilierii! Deci ei poartă răspunderea în fața organelor de control! În consecință, dacă aș fi consilier local aș fi reticent să votez, la pachet , pentru refinațarea celor trei credite. Pe etape, consider că ar fi altceva. Eu așa înțeleg lucrurile, dar primarul Nicolae Barbu nici nu a vrut să audă aceste sugestii. Probabil de vină este campania electorală…!

(Heliade CĂLIN)

 

 

5 COMENTARII

  1. da Domnul Beianu, ce te mai preocupa pe tine locurile de munca, m-ai data afara de la serviciu, m ai lasat cu rata si 2 copii in intretinere…sa ti fie rusine, exista un Dumnezeu. Cat ati fost la putere ce ati facut? ati dat ANL-uri la” sarmanii orasului” cu bmw-uri la scara, si la amaratii de copii , ai primarilor de la sate, directori de la sucursale ai partidului vostru, rusine!!!