beianu2medie
Tema Agenţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) este problema mea directă, a declarat co-preşedintele PNL Giurgiu la o recentă conferinţa de presă. Ea mă obligă să demisionez din funcţia de preşedinte onorific şi reprezentant al Consiliului Judeţean Giurgiu, până la sfârşitul acestei luni.

Dumitru Beianu a ţinut să explice şi de ce nu poate demisiona imediat, aşa cum probabil îşi doresc o serie de ”amici” de ai săi: La ADI – Management Eficient pentru un Judeţ Curat” sau al deşeurilor cum este el mai bine cunoscut de populaţie, trebuie găsit mai întâi un om foarte valoros care să muncească activ zi de zi. Depozitul pentru deşeurile rezultate din construcţii trebuie realizat neapărat, întrucât este o modalitate bună pentru noi de a obţine gratis pavele. Avem nevoie stringentă de aceste pavele, întrucât în municipiu şi judeţ sunt foarte multe trotuare care trebuie făcute, şi asta este o şansă foarte bună să le facem cu un produs care nu ne costă nimic! La celălalt ADI – ”Sănătate Asigurată prin Apă Curată”, a mai declarat Dumitru Beianu, avem de implementat un proiect complex de 150 milioane de euro. Faţă de acest proiect se ştie bine că există o opoziţie făţişă a primarului municipiului, Nicolae Barbu! Deci, şi aici mai sunt multe lucruri de făcut. Am discutat cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii din România şi cu cei de la Prefectura din Ruse. Bulgarii au un proiect de 5 milioane de euro, ca şi noi, şi astfel avem şansa de a monitoriza permanent calitatea apei din pânza freatică. Pe un monitor la ADI, primării şi la Direcţia de Sănătate Publică se va vedea totul despre calitatea apei din pânza freatică a judeţului. Este un proiect gândit împreună cu Prefectura Ruse, iar acum suntem în stadiul în care scriem studiul de fezabilitate în vederea depunerii proiectului pentru accesarea fondurilor europene nerambursabile. La cel de al treilea ADI – ”Iluminat Public Eficient” am realizat deja multe lucruri bune şi altele trebuie continuate neapărat. Am trecut de la Renel la Electrica iluminatul public din mai multe comune. Acum,  trebuie reluate licitaţiile ca să găsim furnizori care să ne furnizeze energie electrică la un preţ cât mai mic”.

În concluzie, uite că până la urmă am avut proiecte la ADI Giurgiu şi n-am stat degeaba, cum susţineau unii sau alţii! Şi cu siguranţă vom căuta oameni de valoare pentru a continua aceste activităţi”, a mai precizat Dumitru Beianu.

Ce răspunde Dumitru BEIANU, cârcotaşilor!

Precizez pentru toată lumea încă odată, deşi nu cred că mai este cazul, că funcţiile unde eram eu preşedinte erau funcţii de preşedinte onorifice. Deci n-am obţinut niciun avantaj din aceste munci. De ce? Pentru că aşa înţeleg eu să fac muncă în administraţie… Nu pentru  bani negri cheltuiţi pe atacuri la persoană! Cu foarte mari eforturi rămân încă partizanul promisiunii să nu atac în instanţă pe nimeni… Nici chiar pe cei de la B1Tv, deşi nu mi-au dat şansa să intervin public nici măcar 10 secunde, pentru a mă apăra de atacurile lor! În sfârşit,  încep să înţeleg ceea ce mi-a spus astăzi un primar giurgiuvean: ”Valoarea unui om se măsoară prin valoarea duşmanilor săi! Aşa că … probabil am valoare ca om şi politician dacă se fac asemenea eforturi pentru denigrarea mea! În principiu, luna aceasta îmi voi da demisia din toate cele trei funcţii, dar la gestionarea deşeurilor problema trebuie analizată foarte riguros pentru că nu se mai poate modifica statutul până în septembrie. Dacă se pune Regulamentul aprobat în Consiliul Judeţean pe SEAP, atunci trebuie semnat de preşedintele ADI Giurgiu.

Pentru unii cârcotaşi, în finalul intervenţiei sale, Dumitru Beianu a precizat: ”Nu preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu a desemnat câştigătorul licitaţiei pentru Groapa de Gunoi de la Frăteşti! Comisia de licitaţie a stabilit câştigătorul licitaţiei, nu Beianu! Comisia de licitaţii a stabilit câştigătorul, iar preşedintele Consiliului Judeţean a fost cel care a semnat, ultimul! Nu m-am întâlnit special cu membrii comisiei respective pe tema stabilirii câştigătorului licitaţiei, să fie clar! Dar  în 2012 n-am auzit şi citit pe nicăieri acuzele care mi se aduc acum! Iată însă că după atâţia ani este foarte greu să comentezi orice amănunt privitor la ce s-a întâmplat atunci în Consiliul Judeţean, dar sigur am făcut totul corect! Să-mi spună mie cineva, unde sunt cei 4 milioane de euro îngropate în grădină, aşa cum zic unii dintre cei care mă denigrează! Habar n-am de ofshor-uri şi bani primiţi necuvenit, cum mă acuză unii sau alţii, doar aşa, ca să mă denigreze!

Heliade CĂLIN

3 COMENTARII

  1. Sunteti denigrat nu pentru ca cineva are idei mai bune si ii stati in drum ci pentru ca cineva are aspiratii politice si ii stati in drum. Canalele media locale care va denigreaza sunt sponsorizate de Consiliul Judetean sau, in celelalte cazuri , de PSD. „Manastire-ntr-un picior ” -ghici ciuperca ce-i ?
    Daca nu inceteaza aceste mizerii o sa-mi ies din” calmul meu englezesc ” si voi explica eu fara diplomatie ce se intampla in realitate in spatele acestor atacuri :cine le face , cine le plateste ,cum sunt virati banii ,cati bani s-au dat , in ce scop ,cine e beneficiarul atacurilor …etc

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.