Duminică 31 august, ora 13:30, pe Drumul Naţional 5 A, în localitatea Mogoşeşti, judeţul Giurgiu, M. F., de 36 ani, din comuna Cungrea, judeţul Olt, în timp ce conducea autoturismul Honda Civic, s-a angajat in depăşirea neregulamentară a autoturismului Skoda, condus regulamentar de C. Bibiana, de 34 ani, din mun. Bucureşti, intrând în coliziune cu acesta. Din accident a rezultat rănirea uşoară a lui C. Bibiana, care a fost transportată la un Spital din Bucureşti, pentru acordarea de îngrijiri medicale. Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul Drager, care a indicat valoarea 0, li s-aui recoltat probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Conducătorul autoturismului Honda este cercetat în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

În aceeași zi de 31 august , la ora 16,20, pe Drumul Judeţean 401 în localitatea Vărăşti, judeţul Giurgiu, N. A., de 33 ani, din Bucureşti, în timp ce conducea autoturismul Skoda Octavia, a accidentat mortal un bărbat de 54 ani, din comuna  Vărăşti, judeţul Giurgiu, care s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis şi fără să se asigurare. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drager, rezultatul fiind negativ, i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei şi este cercetat în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă.

Trei ore mai târziu , ora 19.10, de data aceasta pe Drumul Naţional 61 în localitatea Crevedia Mare, judeţul Giurgiu, un tânăr de 20 ani, din comuna  Crevedia Mare, judeţul Giurgiu, în timp ce conducea un moped, datorită neatenţiei în conducere a pierdut controlul direcţiei de mers, părăsind partea carosabilă intrând în coliziune cu un copac din partea stângă a direcţiei de mers. Din accident a rezultat rănirea uşoară a tânărului, care a fost transportat la Spitalul Bolintin Deal, pentru acordarea de îngrijiri medicale. Tânărul a fost testat cu aparatul Drager, rezultatul fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat si i s-au recoltat probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Surpriza a apărut atunci când polițiștii au solicitat tânărului documentele,  constatându-se  că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul. El este cercetat acum în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge şi vătămare corporală din culpă.

În jurul orei 20:45, pe Drumul Judeţean 412 A, un alt accident  a fost înregistrat  în oraşul Mihăileşti ( judeţul Giurgiu). Aici , S. M., de 29 ani, cu domiciliul în Mihăileşti, în timp ce conducea un motociclu neînregistrat a căzut cu pe partea carosabila a drumului. Din accident a rezultat rănirea uşoară a conducătorului mopedului, care a fost transportat la un Spital din Bucureşti pentru acordarea de îngrijiri medicale. Conducătorul mopedului a fost testat cu aparatul Drager, care a indicat  valoarea de 0,92 mg/l alcool pur in aerul expirat si i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, ulterior poliţiştii au stabilit că acesta nu posedă permis de conducere.

Bărbatul este cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârşirii mai multor infracţiuni… corporală din culpă. (Jurnal)