Duminică blestemată! Cinci persoane implicate într-un accident auto în Municipiu , iar un copac a fost doborât pe DN 5, spre Plopșoru”

0
789

Duminică , 18 septembrie, a fost o zi oarecum blestemată, cauza fiind pe de-o parte și vântul puternic ce a creat probleme în trafic din cauza ruperii unor fragmente din copaci de pe margina șoselelor.

 Vântul a bătut atât de tare încât un copac a fost doborât pe DN 5, în dreptul localității Plopșoru. Copacul a căzut pe carosabil motiv pentru care o bună perioadă de timp  s-a circulat pe o singură bandă, pe sensul de mers spre Giurgiu.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, care au degajat copacul de pe partea carosabilă, astfel încât circulația s-a putu desfășura în condiții de siguranță.

În aceeași și zi, cinci persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, în urma unui accident rutier ce s-a produs, în  după-amiaza zilei de 18 septembrie, pe str. 1 Decembrie 1918. În eveniment au fost implicate două autoturisme.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere dotată cu modul de descarcerare și patru ambulanțe SAJ.

Persoanele rănite, printre care și o fetiță, au fost transportate la spital, fiind conștiente și cooperante. Copilul a fost însoțit de mama sa.

Pompierii au acționat pentru sablarea părții carosabile și au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor. Cazul a rămas în atenția Poliției pentru cercetări.

–––––––––––––––––––––––––––––––-

Pentru a preveni situațiile de urgență, recomandăm cetățenilor respectarea următoarelor măsuri:

fiți prudenți atunci când vă aflați pe stradă și evitați deplasarea în zone cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți; nu treceți prin dreptul clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt și nu vă adăpostiți aproape de construcții improvizate; parcați autoturismele la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate; îndepărtați copacii sau ramurile uscate, care pe timpul unei furtuni, ar putea cădea şi provoca victime sau pagube materiale; nu atingeți firele căzute la pământ.

(Jurnal)