Drumul Naţional Giurgiu –București a fost blocat pentru a doua oară de un grup de cetăţeni din Uzunu 

După ce cu o săptămână în urmă (duminică 4 mai),  mai mulți locuitori din Uzunu au blocat  Drumul Național Giurgiu-București protestând ,  conform declarațiilor acestora, pentru că DJ 603 (Mihai Bravu –Comana)  a devenit impracticabil nefiind reabilitat de către factorii responsabili, duminică 11 mai acțiunea s-a repetat în același loc, de data aceasta la ora 16.00, de data aceasta fiind invitată și o televiziune din Capitală. Nu este greu de ghicit, este vorba despre una dintre ”Antene”…  Așa cum scriam anterior deși Drumul Județean 603 se află în această stare încă de pe vremea când președinte al Consiliului județean Giurgiu era Victor Boiangiu,  protestul nu vine întâmplător nici mai târziu și nici mai devreme decât chiar în mijlocul perioadei, de o lună, de campanie electorală! O coincidență pe care o considerăm greu de înțeles pentru cei mai mulți dintre noi.

Reamintim că Vasile Mustățea a prezentat vineri, 9 mai, presei locale, mai multe documente oficiale, ce demonstrau că  starea tehnică a acestui drum se află în acest stadiu de 24 de ani, și că nimeni nu a protestat până acum! În documentele pe care președintele Mustățea  le-a pus la dispozziția presei  se arată clar și faptul că la poziția 6 din Anexa 5.2 a Bugetului CJ, în Lista investițiilor pentru 2014, acestui drum i se vor aloca peste 58 de milioane de lei, plus sumele prevăzute pentru proiectare. Eu nu pot încălca legea, orice s-ar întâmpla!- a  precizat Mustățea. Ce s-a întâmplat  pe DJ 603  este un atac organizat politic. Iar ca dovadă în acest sens stă afirmația făcută de Nicolae Bădălău într-o recentă conferință de presă a PSD, în care a afirmat că acest protest se datorează faptului că CJ nu a asigurat finanțare pentru repararea drumului în acest an, și din acest motiv prefectul Nina Crișu a atacat în contencios Secțiunea de dezvoltare a Bugetului CJ! Puțini știu însă că Prefecta mi-a spus, culmea!, că am alocat prea mulți bani pentru DJ 603 și că am neglijat lucrările pentru Spital! Pe noi legea ne obligă să alocăm fonduri cu prioritate pentru investiții la care nu se dau fonduri nerambursabile – a mai spus Vasile Mustățea.  Mai mult de atât, la vizita pe care premierul a avut-o miercuri 7 mai în municipiu, acesta preciza faptul că nu este de acord cu blocarea activității municipiului și județului Giurgiu prin asemenea acțiuni de forță. Iată însă că în ciuda tuturor acestor explicații un grup de cetățeni continuă să blocheze un alt drum, Drumul Național 5 , adiacent celui incriminat,   creând mari nemulțumiri și întârzieri transportatorilor cât și conducătorilor auto aflați în traffic prin aceaastă zonă, deși Instituția Prefectului putea preîntâmpina atât primul cât și al doilea protest explicând sincer cetățenilor  cele relatate mai sus. Dovadă a faptului că atât liderului PSD, Nicolae Bădălău, cât și prefectei Lavinia Crișu  li se fâlfâie de indicațiile premierului Victor Ponta. Deși instituția Prefectului avea la dispoziție pârghiile legislative pentru a-i sancționa  pe cei care organizează mitinguri ilegale și  tot ilegal,  blochează drumurile, după cum sugerau câțiva șoferi de autoturisme stânjeniți vizibil de reacția protestatarilor.

Evident că de reacția la această acțiune de protest nu s-a bucurat decât  doar liderul PSD, Nicolae Bădălău și respectiv PSD Giurgiu, cei ce doreau ca prin acest demers să mai adauge o bilă neagră, nemeritată, în dreptul PNLGiurgiu și a liderului acestuia, Vasile Mustățea. O ipocrizie dusă până la cinism care justifică calificativul primit recent de Bădălău, din partea liderului PNL Giurgiu, acela că este un nou Pinochio care prinde fluturi… (Marian TARU)

 

1 COMENTARIU

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.