Atleţii Laurenţiu Popa şi Viorica Ţigău, pe podiumul de premiere al unui concurs desfăşurat în Congo

Sportivii Laurenţiu Popa şi Viorica Ţigău, ambii legitimaţi la CSM Giurgiu, au concurat duminică, 30 mai, în îndepăratul Congo. Capitala acestui stat african, Brazzaville, a organizat o competiţie la care au participat mai multe state, printre care şi România.

În afara unei călătorii inedite, atleţii giurgiuveni s-au confruntat şi cu o slabă organizare din partea congolezilor.

“Programată iniţial să înceapă la ora 16.00, competiţia a fost decalată cu aproape o jumătate de oră. De-abia începusem încălzirea. Dacă de obicei se mai întâmplă ca startul să fie dat după ora stabilită, de această dată s-a întâmplat invers. A început mai devreme, fără să fim înştiinţaţi în timp util”, a declarat Marian Damian, antrenorul aruncătorului de greutate Laurenţiu Popa.

Ambii sportivi au cucerit medalia de bronz în probele de aruncare a greutăţii (Laurenţiu Popa) şi săritură în lungime (Viorica Ţigău).

Dacă cea mai bună aruncare a lui Laurenţiu Popa (18.30 metri) a fost una cu aproape 80 de centimetri mai slabă decât performanţa obţinută pe 22 mai, la Bucureşti, rezultatul Vioricăi Ţigău a fost unul apropiat fată de cel realizat în prima etapă a Grand Prix-ului Bucureşti (6.46 faţă de 6.49). Cei doi atleţi au revenit în ţară, pregătindu-se pentru cea de-a 55-a ediţie a Campionatelor Internaţionale ale României care au loc vineri, 4 iunie, la Snagov (probele de aruncări) şi Constanţa (celelalte probe atletice).

Bogdan VLADU