Jurnal Giurgiuvean

DSP Giurgiu a primit 2.900 de doze de vaccin pneumococic

Ministerul Sănătății a livrat, la mijlocul acestei săptămâni, o nouă tranșă de vaccin pneumococic, în baza solicitărilor medicilor de familie pentru luna noiembrie. Astfel, la Direcția de Sănătate Publică Giurgiu au ajuns 2.900 de doze, urmând ca acestea să fie distribuite către cabinetele medicilor de familie în perioada imediat următoare pe baza solicitărilor acestora.

Vaccinul pneumococic se administrează la copiilor la 2, 4 şi 11 luni.

Ministerul Sănătății a comunicat marți, 1 noiembrie, că începe livrarea către Direcţiile de Sănătate Publică a 178.000 de doze de vaccin pneumococic, urmând ca până vineri, 4 noiembrie, să fie livrată întreaga cantitate de vaccin.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, cele 130.000 de doze de vaccin hepatitic B contractate la începutul lunii octombrie vor fi livrate la mijlocul lunii noiembrie. Ministerul Sănătății afirmă că pentru vaccinul hexavalent se finalizează procedura de licitaţie şi urmează să se încheie un acord-cadru valabil pentru o perioadă de patru ani.

Situaţia stocurilor de vaccinuri la nivel naţional este următoarea:

„Numărul mediu lunar a unei cohorte de copii beneficiari este de aproximativ 15.000. Conform HG nr. 841/1995, se pot face redistribuiri de doze de vaccin între DSP-uri sau între medicii de familie, până la o nouă aprovizionare”, precizează sursa citată.

(Jurnal)

Exit mobile version