Cu câteva zile în urmă preşedintele Consiliului judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu, făcea o solicitare către Direcţia judeţeană de Transport, Administrarea Drumurilor Judeţene şi Control Trafic pentru remedierea urgentă a unei porţiuni de drum de pe DJ 411 (Gostinari-Comana-Călugăreni-Clejani). Directorul acestei Direcţii, Ion Mateescu, ne declara că din constatările făcute surparea intervenită în dreptul bălţii comunei Comana, pe sensul de intrare în localitate, ar fi fost cauzată de execuţia defectuoasă a drumului, dar şi de traficul autovehiculelor, peste limita tonajului admis.

„Transportatorii nu respectă limitele de greutate din taloanele mijloacelor de transport periclitând astfel starea carosabilului, ca în cazul de faţă. Imediat ce am fost solicitaţi de preşedintele Beianu am demarat măsurile de reparaţie a porţiunii afectate. Ea se va face în regim de urgenţă, refăcând porţiunea de drum de circa 100 de metri, urmând ca cel târziu marţi – 28 septembrie – să putem turna covorul asfaltic.”

Directorul Direcţiei Judeţene de Transport mai spunea că în urma controalelor în trafic din zona deteriorată s-au depistat o serie de transportatori care deţineau cantităţi mult peste cele trecute în talonul maşinii. Unele dintre aceste maşini aparţineau primarului comunei Comana, una din afacerile care îi aduc bani buni acestuia, după cum ne declarau localnicii. Sătenii ne-au arătat, la câteva sute de metri de această porţiune surpată, de drum, casa pe care primarul Comanei – ca orice primar care se respectă – şi-a ridicat o casă, noua construcţie fiind una din cauzele acestei surpări ce pune în pericol integritatea vehiculelor ce trec prin zonă dar şi a conducătorilor auto, explicaţia dată atât de ei cât şi de directorul Mateescu fiind faptul că maşinile primarului au cărat, umplute peste limitele legale ale acestora, luni de-a rândul, materiale de construcţii şi pietriş prin porţiunea afectată.

J.G.

1 COMENTARIU

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.