Patru deţinuţi din Penitenciarul Giurgiu şi două femei din Bucureşti au fost trimişi în judecată pentru mai multe infracţiuni legate de droguri. Aceştia au fost descoperiţi de poliţişti ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Giurgiu, care au lucrat sub coordonarea procurorului din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Giurgiu şi cu lucrătorii Penitenciarului Giurgiu. Timp de 5 luni, ei au desfăşurat, în cadrul Operaţiunii „COLETUL”, o serie de activităţi specifice, reuşind astfel probarea şi documentarea activităţii infracţionale a celor 6 persoane implicate în introducerea şi distribuirea de droguri de mare risc în incinta unităţii de detenţie.

Din cercetările organelor legii a reieşit că activitatea infracţională era coordonată de un deţinut de 25 ani, care era ajutat în distribuirea drogurilor de alţi trei ”colegi” de Penitenciar, în vârstă de 25,24 şi, respectiv, 23 de ani. Heroina era introdusă în penitenciar de două femei din Bucureşti, care o aduceau în Penitenciar în pachetele aduse deţinuţilor. În urma activităţilor specifice, au fost efectuate 4 capturi de droguri de mare risc însumân-

du-se cantitatea de cca 13 grame heroină, ambalate sub formă de bile, disimulate în alimente şi articole de îmbrăcăminte.

D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Giurgiu a dispus trimiterea în judecată a celor 6 inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare, transport şi distribuire de droguri de mare risc, fapte prevăzute si pedepsite de art. 2 al.1 şi 2 din Legea nr. 143/2000, modificată şi republicată. În prezent, 3 dintre persoanele implicate sunt arestate preventiv, iar celelalte trei se află în executarea unor pedepse privative de libertate.

Cristina MOISE