Jurnal Giurgiuvean

Dr. Streinu-Cercel arată  cauza pentru care nu se testează decât  la jumătate din capacitatea zilnică. INCREDIBIL!

O declarație șoc a doctorului Streinu Cercel, a surprins probabil pe toți cei ce l-au urmărit zilele trecute, într-o emisiune a celor de la Antena 3.

Testăm doar la jumătate din capacitatea noastră” a spus  Managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”. Acesta a mai  declarat că nu sunt solicitate mai multe teste din cauza ”politicii de sănătate publică.”

Confirmăm spusele medicului , știut fiind că și în Giurgiu o serie de cetățeni ce s-au întors din zone cu risc de COVID-19, ba chiar din Lombardia ( am scris de curând despre acest caz), au fost trimise la plimbare și sfătuite să apeleze la consultații medicale sau să solicite  testare abia atunci când vor avea simptome sau se vor simți rău.

Se pot face teste rapide, ale căror rezultate ies în 5-7 ore. Numărul acestor teste PSAR în această zi, a fost la jumătate din capacitatea noastră de testare pe teritoriul României, ceea ce înseamnă că nu au fost solicitate mai multe- preciza dr. Cercel referindu-se la una din zilele anterioare , în care s-au înregistrat cifre record în privința infectărilor. 

Noi avem o capacitate de testare care e mulțimitoare în momentul de față. Urmează ca în următoarea săptămână să ducem 8.000 de teste pe zi.

Pentru a se face aceste 8.000 de teste cineva trebuie să le solicite. Dacă nu le solicită, ele nu se recoltează, dacă nu se recoltează nu se efectuează. Problema este de tip politică de sănătate public, a mai spus  Streinu-Cercel.

Autoritățile județului Giurgiu, Prefectura precum și conducerea DSP ar trebui să țină cont de această declarație, a acestui reputat medic și totodată  de remarca acestuia privind cauza lipsei de interes pentru teste: ”politica de sănătate publică!”

 (Jurnal)

 

Exit mobile version