Dr. Patentaşu Petre este înlocuit cu un coleg cercetat de către Direcţia Antifraudă!?

2
487

Odată cu pensionarea dr. Gheorghe Coporan, în Direcţia Sanitar Veterinară şi Siguranţa Alimentelor  (DSVSA) Giurgiu s-a vacantat  acest post. El a fost ulterior ocupat de către dr. Popa Ion, prin Ordin al preşedintelui ANSVSA Bucureşti. Acesta, până la numirea ca director adjunct al Direcţiei, a îndeplinit funcţia de şef al Biroului Antifraudă. Pentru ocuparea postului de şef Birou Antifraudă a fost emisă o decizie pentru dr. Patentaşu Petre . Decizia a fost făcută, odată cu mărirea corespunzătoare a salariului în data de 30 decembrie 2015. Noul şef avea să ocupe acest post până la data revenirii titularului pe post, adică al dr. Popa Ion.

În mod surprinzător pentru toată lumea, în data de 5 ianuarie 2016, adică la doar o săptămână după emiterea deciziei de numire pe post a doctorului  Petrică Patentaşu, conducerea Direcţiei dă o altă decizie (!?) prin care în acest post îl numeşte pe dr. Fănel Mitran. Cine este cel nou numit?  Nimeni altul decât cel cercetat de către Direcţia de Antifraudă, pentru faptul că în data de  24 octombrie 2015, ar fi fost oprit de câţiva poliţişti în civil, venind din târgul din Bolintin Vale , într-o Dacie  papuc, albă (cu număr de înmatriculare GR 06 DSV), în care se mai afla ing. Mirică Melania şi şoferul instituţiei, Ciobanu Costel . Maşina se pare că era burduşită cu zeci de  kilograme de pastramă de oaie,  brânză, dulciuri şi alte produse pentru care ocupanţii autoturismului nu au putut prezenta niciun  document  justificativ (chitanţe, facturi etc). Contactat la telefon pentru a ne oferi o explicaţie, dr. Liviu Florescu, directorul DSVSA Giurgiu ne-a declarat: Este vorba despre un viciu de procedură (?). Pe resurse umane responsabilul este în concediu. Urmează a se rezolva problema asta în cursul lunii. Noi depindem cu totul de Bucureşti, decizia fiind a celor de la ANSVSA şi a noastră…

În concluzie iată cum sunt răsplătiţi la Autoritatea Naţională SVSA cei bănuiţi de fraudă: sunt numiţi ŞEFI.

F. TINCU

2 COMENTARII

  1. Pai domnule jurnalist, dumneavoastra chiar atât de scurta memorie aveti? Nu ați anunțat cand acesta a fost numit sef temporar? Pe ce se cearta acest domn? Pe un post pe care nu l deține? Nu vreți dneavoastra sa cititi despre mobilitatea functionarilor punlici ca apoi sa puteți scrie ca un om bine informat ce ar trebui sa fiti?

  2. Ce nu ati inteles domnule ziarist? Ciolanu e de ros! Nu au loc unul de celalalt. conflictele intre acesti doi fosti si viitori prietenu sunt vechi. Claudia,mobilitatea functionarilor publici? La ce te referi? Daca stii spune cine a mai fost schimbat asa…de la o saptamana la alta? De ce spui minciuni? Ziaristul nu stiu cat de informat este,dar dumneata esti mincinoasa!Astia de la DSV s-au mancat si s-au facut de cacat dintotdeauna!