Bucureştiul şi 22 de judeţe din jumătatea de sud a ţării vor fi, de marţi, ora 02.00, până miercuri, la ora 15.00, sub avertizare cod galben de ploi şi vânt puternic.

Potrivit avertizării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în regiunile sudice va ploua pe arii extinse, cantităţile de apă  urmând a depăşi 20 – 25 de litri/mp., iar în vestul Olteniei şi în sudul Banatului izolat se vor cumula peste 40 – 50 de litri/mp.

Pentru cei ce vor să-si petreacă săptămâna viitoare la munte ar putea avea parte si de ninsori. Spre sfârşitul nopţii de marţi spre miercuri şi în prima parte a zilei de miercuri, în sudul teritoriului local ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare, se arată în avertizarea ANM.

Avertizarea este valabilă de marţi, ora 02.00, până miercuri, la ora 15.00, în Bucureşti şi judeţele: parţial în Hunedoara, Sibiu  si  Braşov, cât si în  Timiş, Caraş-Severin, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Vâlcea, Olt, Teleorman, Argeş, Dâmboviţa, Ilfov, Prahova, Buzău, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Tulcea, Constanţa si Giurgiu.  (JGR)