Fosta Grădiniţă nr. 4 din municipiul Giurgiu  a fost botezată „Căsuţa fermecată” pe bună dreptate. Anul trecut, în luna iunie, aici s-a descoperit, că suma de 20.000 ron a dispărut „ca prin farmec”, în loc să ajungă la furnizorul de alimente – S.C. Mido SRL. – ce aproviziona grădiniţa.

De atunci directoarea Breazu Ionela şi contabila unităţii  Georgescu Ionela, sunt personaje principale într-o anchetă penală.  Tot ca prin farmec cele două mai sus mentionate nu au fost suspendate de către Inspectoratul Şcolar, aşa cum ne-am fi aşteptat, ele continuându-şi activitatea în sistemul  de învăţământ, conform sintagmei „hoţul neprins, negustor cinstit!”. Aşa că Breazu Ionela a fost mutată doar în altă parte, fiind în prezent  educatoare la grădiniţa nr 1, în timp ce  Georgescu Ionela a fost adusă chiar la   Inspectoratul Şcolar judeţean Giurgiu. Cel care trage ponoasele este acum noul director al grădiniţei, Andi Buduru.  Din păcate, o dată cu funcţia de director al grădiniţei nr. 4, acestuia  îi revine şi responsabilitatea de a achita integral suma restantă, din banii alocaţi administrării grădiniţei, prejudiciul urmând a fi acoperit până la data de 31 martie. “Am preluat conducerea grădinitei din septembrie anul trecut. De la bun început am încercat să rezolv cumva problema. Am fost chiar şi la Primăria Giurgiu explicând că nu este normal ca această datorie să fie achitată din contribuţiile lunare ale  copiilor pe care îi avem în acest moment înscrişi la noi.

Această sumă ar trebui returnată de persoanele responsabile”, ne-a declarat Andi Buduru. Rămâne să vedem ce vor decide organele de anchetă în privinţa celor două salariate ale Inspectoratului  Şcolar şi cine va acoperi prejudiciul creat, după finalizarea acestui dosar penal, sperând să nu se confirme un alt proverb românesc  cu „cine-i harnic şi munceşte, ori e prost ori nu gândeşte!”

Carina Basescu

3 COMENTARII

  1. Tot delapidare se numeste si ce face d-l Buduru Andi. Lipsa de experienta sau incompetenta d-nului director l-a adus in acesta situatie, plateste datoria d-nelor din banii de hrana a copiilor inscrisi acum la gradinita. Odata nominalizate persoanele care au savarsit delapidarea, datoria catre firma Mido nu mai este a institutie, cine l-a obligat sa plateasca? Meniul copiilor nu are caloriile necesare, nu s-a servit ou, lapte, portiile sunt foarte mici.D-l director a fost preocupat sa-si angaje mama in gradinita pe care o conduce si sustine titularizarea de noi educatoare cand in gradinita nu sunt copii suficienti? Acestea sunt preocuparile d-lui director….

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.