Două persoane au fost reținute astăzi  pentru ÎNȘELĂCIUNE, FALS MATERIAL  și  COMPLICITATE  la  ÎNȘELĂCIUNE!  Unul dintre ei este salariat al Consiliului Județean Giurgiu.  

1
367

Astăzi 10 august, polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice din cadrul IPJ Giurgiu au reținut două persoane pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale comis în formă continuată și complicitate la săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

Astfel, în perioada a două sezoane de deszăpezire, administratorul unei societăți comerciale a întocmit și depus la sediul unei instituții publice din Giurgiu, documente pentru a atesta lucrări de deszăpezire ce nu au fost efectuate inducând în eroare reprezentanții acestei instituții, el fiind ajutat în activitatea infracțională și de un angajat al acesteia. Prejudiciul cauzat este de peste șase sute de mii lei.

Conform surselor noastre un posibil suspect  pentru comiterea unor eventuale fapte penale ,  este  ing. Remus Mugurel Tunaru, fiul fostului primar Remus Tunaru. Cercetările sunt desfășurate sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu.

Nu înțelegem totuși raționamentul pentru care comunicatul  remis de Poliție nu  menționează și numele celor  vizați indiferent de calitatea lor, învinuiți, suspecți  ,  referindu-se doar la faptele penale incriminate. Această stare de confuzie este total nejustificată, cât timp instituții ale statului ca DIICOT, DNA, menționează numele celor vizați în anchete/cercetări penale cu mențiunea:  Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Oricum identitatea  celor cercetați va fi dezvăluită în momentul în care dosarul ajunge pe rolul instanței cu propunere de  reținere/arestare preventivă , portalul instanțelor  putând fi accesat ulterior  de orice persoană.

 (Jurnal)