Două permise de conducere reținute în acțiunea rutieră desfășurată asupra mijloacelor de transport public de persoane din municipiul Giurgiu

0
343

În această dimineață, în intervalul orar 06.00-11.00 polițiștii din cadrul Biroului Rutier au desfășurat o acțiune pe linia transportului public de persoane, în municipiul Giurgiu. 

Acțiunea a vizat verificarea următoarelor aspecte:

– deținerea documentelor necesare efectuării transportului public de persoane;

– respectarea traseului și a graficului de circulație, cu opririle aferente;

– respectarea capacității maxime de încărcare a autovehiculelor de transport persoane;

– valabilitatea inspecției tehnice periodice a autovehiculelor;

– testarea alcool scop a conducătorilor auto.

În cadrul activităților, polițiștii au verificat 50 de autovehicule și au aplicat 11 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 3.625 de lei, fiind efectuate 40 de testări cu aparatul drager.

Totodată, polițiștii rutieri au reținut 2 permise de conducere pentru neacordare a priorității de trecere a pietonilor și conducere sub influența alcoolului.

 

Scopul acţiunii a fost unul preventiv şi a vizat impunerea disciplinei rutiere în domeniul transportului public de persoane şi menţinerea trendului descendent în ceea ce priveşte numărul de evenimente rutiere în care pot fi implicate astfel de autovehicule.

Polițiștii reamintesc conducătorilor auto care efectuează transport de persoane că nerespectarea obligației de a efectua transport rutier de persoane numai în limita numărului de locuri înscris în certificatul de înmatriculare, se sancționează cu amendă de la 9.000 la 12.000 de lei.

De asemenea, nerespectarea de către conducătorul auto, în cazul efectuării transportului rutier de persoane, a obligației de a emite bilete sau legitimații de călătorie sau emiterea de bilete sau legitimații de călătorie necorespunzătoare tarifelor aferentedistanței parcurse de persoanele transportate, se sancționează cu amendă de la 9.000 la 12.000 de lei”, precizează Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu.

(Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu)