isuPotrivit unui buletin informativ emis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vlaşca” al judeţului Giurgiu, pentru publicația noastră, în perioada 31.12.2015 – 01.01.2016, au avut loc 3 incendii.

        Primul s-a produs în ultima zi a anului 2015, la ora 17.17.  I.S.U. ,,Vlaşca,, al jud. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Giurgiu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință pe strada Dâmboviței. La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă şi spumă, precum și o ambulanţă SMURD aparținând Detașamentului de Pompieri Giurgiu. După executarea recunoașterii, s-a constatat că incendiul izbucnise din cauza unei mașini de spălat cu pericol de propagare la întreaga locuință. Datorită intervenției rapide, s-a reușit limitarea propagării incendiului și a pagubelor. În urma incendiului au ars părțile combustibile ale mașinii de spălat , fiind deteriorați pereții încăperii și o parte di mobilier, mai ales  din cauza fumului.

        În prima zi a anului 2016 , la ora 05.05, I.S.U. a fost solicitat să intervină în localitatea Bolintin Vale, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism. La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă, aparținând Detașamentului de Pompieri Bolintin Deal. Aici s-a constatat că un autoturism marca Dacia Solenza, luase foc, incendiul din fericire nu făcuse victime și nici nu prezenta pericol de propagare. Mașinii i-au ars compartimentul motor și habitaclul autoturismului.

        În aceeași zi la numai o oră și ceva mai târziu (ora 06.37), I.S.U. a fost solicitat să intervină de data aceasta  în localitatea Bulbucata, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La locul solicitării s-au deplasat două autospeciale de lucru cu apă și spumă, aparținând Punctului de lucru Mihăilești și o ambulanță SMURD.  La locul izbucnirii incendiului s-a constatat că luase foc acoperișul locuinței, cu pericol de propagare la întreaga gospodărie. Datorită intervenției rapide, s-a reușit limitarea propagării incendiului și a pagubelor. Focul a mistuit totuși  40 mp din acoperișul locuinței și 30 mp din acoperișul unei anexe.

(Jurnal)