La scurt timp după revoluţie, între doi dintre locuitorii comunei Putineiu a izbucnit un scandal care nu are sorţi de liniştire prea curând. Unul dintre vecini, o femeie, Maria Biolan, îşi acuza vecinul, Florea  Breazu, de faptul că a săpat, pe domeniul public – un drum comunal – o groapă pe care mai apoi a umplut-o cu apă. Groapa cu pricina are circa 100 de metri pătraţi, şi adâncimea de cel mult un metru şi jumătate. Nu se prea cunoaşte motivul pentru care Florea Breazu ar fi săpat groapa cu pricina, chiar pe domeniul public, dar primarul comunei Putineiu, Ştefan Gâdea, afirma că cel mai plauzibil motiv ar fi fost realizarea unei minicrescătorii de peşte. Din păcate, la momentul documentării noastre, „pârâtul” nu era acasă, pentru a ne clarifica misterul care planează asupra bălţii sale.

În sesizarea făcută de tuşa Maria Biolan, se specifică faptul că groapa cu pricina îi afectează grădina, şi că tot pământul rezultat din săparea respectivei gropi ar fi fost pus peste gardul său, deteriorându-l. De asemenea, se mai precizează în sesizarea depusă la Primăria Putineiu, din cauza şanţului, săpat de către „proprietarul” bălţii, nu mai poate intra în grădină cu utilajul agricol (plugul tras de cal) cu ajutorul căruia îşi lucrează peticul de pământ. Totodată, Maria Biolan se mai plângea şi de faptul că există pericolul ca, la o eventuală golire a bălţii, pivniţa să îi fie inundată, locuinţa sa fiind amplasată în aval de baltă.

„Problema principală în acest caz – spunea primarul comunei Putineiu, Ştefan Gâdea – este faptul că această baltă este amplasată pe domeniul public, fiind vorba de un drum comunal. Voi încerca să rezolv această problemă, astfel ca litigiul dintre cei doi vecini să se stingă. Cred că cea mai sigură soluţie va fi astuparea acestei bălţi, pentru a evita neplăcerile create de un eventual proces.

Nimeni nu îşi doreşte să cheltuie banii şi nici să îşi piardă vremea pe holurile judecătoriei!”, a mai precizat primarul Ştefan Gâdea. Întrebată care este motivul pentru care de atâta amar de vreme nu a reuşit să ajungă la pace cu vecinul său, tuşa Maria ne declara că nu are cu cine discuta, persoana în cauză, mult mai tânără decât ea, înjurând-o ori de câte ori avea ocazia să o întâlnească pe uliţele din sat. Divergenţele dintre cei doi vecini se pare că vor mai continua încă multă vreme, deoarece „astuparea unei gropi, fie ea şi ilegală, nu se face bătând din palme”, după cum afirma primarul comunei Putineiu.

Oana Călin

1 COMENTARIU

  1. spune:Na, ca am dat un enter din greseala si nu am tmaeinrt de zis. Ce mai faci, fratioare? Tot ce mai stiu despre tine e din ce citesc pe blog. Astia din Scotia intreaba toata ziua de tine. Si de dl. Teodorovici, daca a mai scos vreun album . Altfel, Scotia e minunata, munti, brazi, mare, castele, cidru si fish & chips. Stii ce am redescoperit aici? Cit de fain poate sa fie un cer senin. Pe bune. Uite-asa traim cu niste minuni, ne obisnuim cu ele si nu mai stim sa le vedem frumusetea. De ce zic de cerul senin? Pentru ca in Scotia ploaia e un element la fel de prezent ca aerul pe care-l respiri. Ploua la orice ora si in toate felurile. Ploua si atunci cind pare ca nu ploua. Covorasul de pe pragul usii e in doua cu licheni si muschi. O vreme am fost exasperat, dar incet-incet m-am obisnuit. Acum nici nu mai bag in seama ploaia, ma straduiesc sa ma port ca un scotian. Imi caut umbrela doar daca toarna cu galeata. Iti dai seama ce inseamna in aceste conditii sa te trezesti intr-o dimineata si sa dai de un cer senin, fara o urma de nor. Asa s-a intimplat chiar in dimineata asta. M-am uitat cred ca vreun sfert la ora la cerul albastru, tot mirindu-ma ce frumos poate sa fie. Uite-asa. Apropo de zenul tau. Da, frate, ne cam lasa zenul Hai, pup-o si pe Ralu din partea mea. Vezi ca in curind postez pe blog un jurnal scotian.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.