Doi tineri giurgiuveni, membri ai unei asociații ce promovează turismul, laureați ai unui important premiu de specialitate

0
657

Cu puțin timp în urmă, am avut plăcuta surpriză de a descoperi, pe adresa de poștă electronică a redacției, un mesaj prin care eram informați asupra faptului că doi giurgiuveni sunt membri ai unei echipe ce și-a propus un proiect îndrăzneț: acela de a digitaliza turismul din România. Cei doi sunt Robert Andrei Costache (totodată vicepreședinte al Asociației „Călător prin România”, un activ voluntar, mai ales în această perioadă de pandemie, când a sprijinit mai multe persoane în vârstă) și tânăra Iulia Anne Marie Cuțăr, responsabilă de partea PR, elevă în clasa a XI-a a Liceului „Tudor Vianu” din municipiu și, totodată, vicepreședinta elevilor din acest liceu. De asemenea, tânăra este implicată în foarte multe activități de voluntariat, de la Crucea Rosie, până la proiecte care au legatură cu Ambasada Statelor Unite ale Americii. 

„Proiectul pe care îl avem acum în desfășurare este cel de digitalizare a turismului din România care include o documentare a unui număr de aproximativ 100.000 de obiective turistice existente pe tot teritoriul României.

De asemenea, pregătim o noapte de poezie în Municipiul Giurgiu la care o să participe, ca spectatori peste 100 de persoane. Aceștia vor asculta poezii (creație proprie sau scrise de poeții noștri) recitate de către tinerii giurgiuveni. Dacă acest proiect o să fie primit în mod pozitiv, dorim să îl extindem în toată zona de sud a României, iar ulterior, în toată țara.”, declara, într-un interviu postat pe un site de specialitate, președintele Asociației „Călător prin România”, Iulian Tănașcu.

Asociația Călător prin România a câștigat premiul 2020 Business Elite’s „30 Under 30” prin dezvoltarea unui proiect de digitalizare a turismului din România.

Foto: De la stânga la dreapta: Iuliana Călina, Robert Costache, Iulian Tănaşcu, Flip Dumitru şi Anné-Marie Cuțăr

(Jurnal)