DSCN0143

În data de 15 ianuarie , ora 5.00 dimineața, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat  ( Vidin Feroviar), s-au prezentat pentru a intra în ţară două persoane, un bprbat  şi   o femeia, pasageri în trenul Interregio care circula pe ruta Sofia-Budapesta. Persoanele în cauză au prezentat la control cărţi de identitate cu însemnele autorităţilor spaniole.

 Procedând la verificarea documentelor, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a constatat că documentele prezentate la control sunt false. Cei doi  nu vorbeau limba spaniolă şi nicio limbă de circulaţie internaţională şi nu deţineau asupra lor documente legale de identitate   În urma cercetărilor preliminare, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni sirieni.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno – bulgar, cei doi migranţi au fost preluaţi de Poliţia de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

(Jurnal)