5002-95380-dsc07671Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu au descoperit, doi cetăţeni sirieni care încercau astfel să intre ilegal în ţară printr-o modalitate tot mai preferată de migranți.

Sâmbătă, 25 aprilie , ora 02.25, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocamion marca DAF, un cetăţean turc care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto şi motoare hidraulice din Turcia pentru Suedia.

Cu ocazia controlului de frontieră, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a descoperit, ascunşi pe osia remorcii camionului, doi bărbaţi de origine siriană. Aceştia nu aveau asupra lor niciun document de identitate şi nu vorbeau nicio limbă de circulaţie internaţională, iar la cercetări, şoferul camionului a declarat că nu ştie cum au ajuns persoanele respective pe osia mijlocului de transport.

Conform protocolului româno – bulgar, camionul, conducătorul auto şi persoanele în cauză au fost preluate de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Reamintim că, săptămâna trecută, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu şi P.T.F. Calafat au depistat două persoane care au încercat să intre ilegal în România folosind aceeași metodă, și anume ascunderea pe osiile a două mijloace de transport.