chiloti_99776000Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu au descoperit, ascunse pe corpul unori cetăţeni români, diferite bijuterii din aur, pe care aceştia intenţionau să le introducă în ţară fără documente legale.

Miercuri mai ora 4.00 dimineață, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat formalităţile specifice, pe sensul de intrare în ţară, persoanelor dintr-un autocar care efectua curse pe ruta Turcia – România.

În urma unor informaţii  poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al mijlocului de transport si al pasagerilor din autocar. Cu aceasta ocazie, asupra a doi bărbați au fost descoperite, ascunse  în lenjeria intimă, adică în chiloți , diferite bijuterii din metal galben ce părea  a fi aur, cu o greutate totală de 160g.

La cercetări s-a constatat faptul că cei prinși  sunt cetăţeni români, în vârstă de 59 ani, și respectiv 27 de ani. Ei  au declarat că au achiziţionat bijuteriile din magazine de profil din Istanbul – Turcia, cu scopul de a le comercializa in România.

Având în vedere că persoanele în cauză nu deţin documente de provenienţă şi nu sunt autorizate să desfăşoare operaţiuni cu metale preţioase, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au procedat la ridicarea bijuteriilor în vederea expertizării. (Jurnal)