DSC05095Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu au descoperit, ascunşi într-un camion, încărcat cu textile şi cabluri electrice, doi tineri afro asiatici care intenţionau astfel să intre ilegal în România.

În data de 26.06.2015, ora 00.15, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocamion marca MAN, un cetăţean român, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, textile şi cabluri electrice, din Turcia pentru Rusia.

Procedând la verificarea mijlocului de transport, echipa comună formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a observat că partea superioară a prelatei semiremorcii este tăiată şi lipită prin interior. În urma controlului amănunţit efectuat asupra compartimentului marfă, printre marfa transportată, au fost descoperite două persoane de sex masculin, care nu vorbeau nicio limbă de circulaţie internaţională şi nu deţineau documente de identitate.

La cercetări, şoferul camionului a declarat că nu avea cunoştinţă despre prezenţa bărbaţilor în mijlocul de transport.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei migranţilor, iar conform protocolului româno – bulgar, aceştia au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu –