Procurorul din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Giurgiu împreună cu poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Giurgiu au reuşit prinderea în flagrant a două persoane ce aveau în preocupare cultivarea şi exploatarea unei culturi indoor de canabis, existentă pe raza comunei Putineiu, din Judeţul Giurgiu.

 Cultura de canabis de la Putineiu a fost înfiinţată de cele două persoane, în urmă cu aproximativ două luni, într-un beci, de circa 40 metri pătraţi, situat în curtea imobilului unei femei, de 56 ani, din comuna Putineiu, judeţul Giurgiu.

Astfel, la data de 22 octombrie a.c., poliţiştii, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Giurgiu, au depistat în trafic pe E.E.D., de 29 ani, din judeţul Ilfov, în timp ce încerca, cu ajutorul unui autoturism, să mute o parte din bunurile folosite la cultivarea plantelor de canabis (lămpi de iluminat cu amplificator, saci cu pământ pentru plante, ghivece goale şi mai multe folii reflectorizante) într-o altă locaţie, necunoscută.

În baza autorizaţiei emisă de Tribunalul Giurgiu, a fost efectuată o percheziţie la domiciliul suspectei C. E., de 56 ani, comuna Putineiu, judeţul Giurgiu, cu sprijinul poliţiştilor Serviciului de Acţiuni Speciale şi Postului de Poliţie Putineiu, din cadrul I.P.J. Giurgiu, ocazie cu care au fost descoperite un număr de 15 plante de canabis, ajunse la maturitate, precum şi 5,04 grame canabis format din inflorescenţe şi frunze. Totodată, au fost descoperite şi ridicate echipamente folosite la exploatarea culturii de canabis (ventilatoare, dispozitive mobile de iluminat, ghivece) precum şi un suport compartimentat, din plastic, în care erau cultivate un număr de 25 plante de canabis, dezvoltate la stadiul de un cm.

Cei doi suspecţi au fost conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Giurgiu unde au fost audiaţi de către procurorul de caz, care a dispus începerea urmăririi penale împotriva învinuiţilor pentru săvârşirea infracţiunilor de „trafic de droguri de risc” şi reţinerea pentru 24 de ore, în prezent faţă de aceştia fiind luată măsura preventivă privind obligarea de a nu părăsi localitatea. (Jurnal PRESS)