s604x0_bazin_de_apa-1Furtul de fier vechi a ajuns de mult în România un fenomen social.  Uneori hoții surprind prin performanțele lor privind acest ”exercițiu” deloc ușor…  Așa se face că în ziua de 21 martie, ora 15.20, polițiștii  Municipiului Giurgiu au fost sesizați de S. S., o femeie de 39 ani, din municipiul Giurgiu, că persoane necunoscute i-au furat  în perioada 18-21 martie, un bazin metalic din curtea unei proprietăți pe care o deține în municipiul Giurgiu. Nimic anormal am zice, cunoscând tenacitatea hoților de fier; un detaliu însă surprunde în acest caz: bazinul cântărea de  200 kg! 

       Polițiștii Biroului de Investigații Criminale în data de 22 martie i-au  identificat pe autori. Ei sunt doi tineri ( R. I., de 32 ani și R. F., de 21 ani), ambii din municipiul Giurgiu. Hoții  au pătruns în curtea locuinței femeii  și au furat bazinul metalic, având un volum de aproximativ 1 metru cub și o greutate , așa cum vă precizam,  de circa 200 de kg. Ei  l-au transportat  la un centru de colectare a deșeurilor feroase în vederea comercializării, cu  o căruță . Din fericire, prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate și predat părții vătămate.

            Polițiștii au întocmit  acum celor doi bărbați, un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

(Jurnal)