4791250-mediafax-foto-liviu-chirica

          Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Calafat au descoperit doi cetăţeni bulgari ascunşi într-un microbuz, printre bagaje, care încercau în acest mod să intre ilegal în România, deoarece aveau interdicţie de a părăsi Bulgaria.

 În data de 19.07.2015, la ora 6.30, la Punctul  de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui microbuz marca Ford Transit, cetăţeanul bulgar Yliev M., în vârstă de 47 de ani, care transporta bagaje personale.

Procedând la verificarea mijlocului de transport, echipa comună formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a observat două persoane de sex masculin, ascunse printre bagajele transportate, asupra lor găsindu-se două cărţi de identitate, eliberate de autorităţile bulgare.

La cercetări, aceştia au declarat că au recurs la această metodă deoarece ştiau că au interdicţie de a părăsi ţara, fiind cercetaţi pentru furt.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno – bulgar, au fost predate Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.