Doi candidaţi la examenul de suplinitori au încercat să fraudeze examenul!

0
250

profesori-examenŞi ne mai întrebăm, de multe ori, cum este cu putinţă ca elevii giurgiuveni – şi nu numai – să aibă rezultatele pe care le ştim la examenele pe care le susţin, fie la absolvirea clasei a opta, fie la finalul celor 4 ani de liceu. Răspunsurile sunt date de rezultatele concursului  de ocupare a posturilor sau catedrelor vacante din învăţământul preuniversitar, care ne situează, din nou, pe ultimul loc la nivel naţional.

Astfel, conform informaţiilor primite de la Inspectoratul Şcolar al Judeţului Giurgiu, la acest concurs au fost înscrişi un număr de 220 de candidaţi pentru judeţul nostru. Dintre aceştia, 31 s-au retras, iar doi dintre candidaţi au fost eliminaţi: unul pentru fraudă (a încercat să copieze), iar celălalt  pentru că ar fi făcut o serie de semne distinctive pe lucrare, cu evidenta intenţie de a-i fi corectată de profesor cu care aranjase această fraudă.

De precizat şi faptul că o treime din cei rămaşi (60 de candidaţi) au obţinut  note sub 5, în timp ce  alţi 82 au primit note între 5 şi 6,99. Un număr de doar 45 de candidaţi  au obţinut  note peste 7 şi niciun pretendent la titlul de cadru didactic nu a obţinut nota 10.

Ăştia sunt dascălii ce urmează să îi înveţe pe copiii sau nepoţii noştri carte!

(Anna Lincă)