fffRăzvan Damian, unul dintre cei mai vechi şi totodată ghinionişti fotbalişti ai Dunării Giurgiu, a reuşit să marcheze primul gol oficial în tricoul “acvilelor” în partida cu Gloria Buzău.

Mai bine de doi ani a trebuit să aştepte fundaşul Răzvan Damian (26 de ani) pentru a marca un gol pentru Dunărea Giurgiu. Chiar dacă reuşita sa din minutul 72 al partidei dintre Dunărea şi Gloria Buzău nu a fost suficientă pentru toate cele trei puncte, aceasta a făcut ca jucătorul originar din Braşov să poată scăpa de un coşmar.

RĂZVAN ŞI VINA

Pe 30 septembrie 2007, aflat la cel

de-al patrulea meci în tricoul “alb-albastru”, Răzvan Damian reuşea un “autogol” antologic (cu “ajutorul” portarului Adrian Ene), care a făcut ca Petrolul Ploieşti să plece neînvins de pe “Marin Anastasovici”. Antrenorul de atunci al giurgiuvenilor, Adrian Furnică, povestea cum Răzvan Damian a plâns ca un copil în vestiarul Dunării minute în şir după terminarea meciului, părăsind ulterior cantonamentul echipei fără să spună nimănui unde se duce. În plus, a fost pentru ultima dată când fundaşul Dunării a evoluat cu numărul 16 pe tricou, număr cu care a jucat în partida de tristă amintire.

BUCURIE RĂPITĂ

Timpul a trecut, fundaşul a căpătat treptat tot mai multă încredere şi experienţă devenind jucător de bază în angrenajul giurgiuvenilor. La un an distanţă, Damian reuşea să marcheze din nou, de această dată în poarta care trebuie. Ghinionul său a făcut ca Prefab Modelu, “victima” din acea partidă, să se retragă ulterior din Seria I a Ligii Secunde de fotbal. Având în vedere că retragerea a survenit înainte de încheierea turului, victoria giurgiuvenilor, din deplasare

(2-1), a fost anulată, lucru care s-a întâmplat şi cu golul lui Damian!

AŞTEPTAREA A LUAT SFÂRŞIT

În fine, ajungem şi la actualul sezon, unul în care fundaşul Dunării a reuşit, în sfârşit să spargă gheaţa. Chiar dacă a început actuala stagiune mai greu, pierzându-şi rolul de titular sigur, Damian a demonstrat că rămâne în continuare o soluţie viabilă nu numai pentru defensiva “alb-albaştrilor” ci şi pentru atac!

Intrat în minutul 26 în locul acidentatului Şanţmare, fundaşul de 26 de ani al Dunării (sic!) a reuşit să anuleze golul lui Marincău, cu o lovitură de cap dar şi cu largul concurs al lui Ştefan Leu. Coincidenţă sau nu, “blestemul” s-a spulberat tot într-o zi de duminică. De-acum, pentru ca golul său să rămână “valabil” este nevoie ca buzoienii să nu se retragă din campionat!

57 de meciuri şi un gol a reuşit să “strângă” până acum (în campionat) Răzvan Damian pentru Dunărea Giurgiu.

756 de zile au trecut de la ultimul autogol al Dunării Giurgiu în Liga a II-a, autorul acestuia fiind Răzvan Damian.

Bogdan VLADU