un-mort-si-un-ranit-dupa-prabusirea-unui-turn-de-10-metri-in-curtea-spitalului-judetean-giurgiu-105204În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la Casa de Asigurări de Sănătate Giurgiu,  luni, 16 martie, directorul Direcției de Sănătate Publică a Județului Giurgiu, dr. Paul Marinescu, a făcut mai multe declarații șocante…

Nu sunt directorul Spitalului Județean de Urgență, sunt doar președintele Consiliului de Administrație în calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu. Din această postură, a declarat respectabilul medic giurgiuvean Paul Marinescu, trebuie să recunosc că spitalul are foarte multe lipsuri și probleme de rezolvat. Acum se fac examinări în vederea unei reabilitări masive, care va fi făcută de Consiliul Județean, instituție care are în administrare de 4 ani clădirile și de 3 ani manageriatul spitalului. Avem 64 de medici rezidenți din care s-au întors la Giurgiu deja 20, iar dacă la finalul rezidențiatului vor rămâne 30 va fi foarte bine! Până acum și Direcția de Sănătate Publică și Casa de Asigurări de Sănătate au sancționat de mai multe ori cu amendă spitalul pentru diverse neregului, sperând că actuala sa conducere va conștientiza realitatea și va înlătura lipsurile. Conducerea Spitalului județean nu trebuie să uite că are și o secție externă, la Vadul Lat, care va intra și ea la finele anului în examenul de evaluare, alături de spital. De altfel, toate neajunsurile cu care se confruntă Spitalul Județean de Urgență sunt pe agenda specială de lucru a Consiliului Județean Giurgiu, dar și în atenția noastră pentru a putea oferi ajutorul necesar” – spus dr. Marinescu.

El își exprima totodată regretul pentru faptul că  Direcția de Sănătate Publică (DSP)  Giurgiu nu poate face mai multe pentru Spitalul Județean,  precizând că DSP are doar rol coercitiv și de control, nu și de conducere și decizie, acestea  aparținând doar Consiliului județean.

(N.R. Despre  planurile directorului DSP Giurgiu, dr.Paul Marinescu, pentru buna funcționare a Spitalului Județean de Urgență Giurgiu veți putea afla în ediția tipărită  a publicației noastre, de vineri, 20 martie).

Heliade CĂLIN