646x404 În noaptea de 30/31.01.2016, pe raza de competență a Secției nr. 7 de Poliție Rurală Băneasa, județul Giurgiu, s-au desfășurat mai multe activități  (preventiv-reactive  în sistem integrat), în scopul asigurării unui climat de siguranță civică, prevenirii și diminuării fenomenului infracțional, respectării legislației în domeniul raporturilor de muncă, a normelor igienico-sanitare și creșterii vizibilității elementului polițienesc.

           Pe timpul acțiunii au fost desfășurate o razie , 4 filtre rutiere, 7 controale la unități comerciale și 3 controale la obiective asigurate cu pază, ocazie cu care au fost constatate și aplicate 10 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.260 lei.

            Pe linia verificării raporturilor de muncă, securității în muncă și a normelor igienico-sanitare, au fost verificate 4 societăți comerciale (discotecă, baruri și săli de jocuri mecanice)  din comunele Greaca și Hotarele, administratorii și personalul de serviciu ai acestora fiind invitați în perioada 02-05.02.2016 la sediile I.T.M. și D.S.P. pentru verificări privind legalitatea funcționării urmând ca ulterior să fie comunicate și măsurile dispuse.

            La o societate comercială din comuna Hotarele, cu profil discotecă și bar, polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 500 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 333/2003, privind paza obiectivelor, respectiv pentru nerespectarea portului uniformei.

            Polițiștii Biroului Rutier au efectuat 4 filtre rutiere în zona desfășurării activităților în sistem integrat, au acționat în principal pentru reducerea riscului rutier dar și pentru depistarea conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice, aplicând 7 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și au retras un certificat de înmatriculare.

De precizat că  la activități au participat 18 polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Giurgiu, structurile de ordine publică, investigații criminale, acțiuni speciale și Biroul Rutier de la Poliția Municipiului Giurgiu, cu sprijinul a 4 reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Giurgiu și Inspectoratului Teritorial de Muncă Giurgiu.

(JGR)