Jurnal Giurgiuvean

Directorul Spitalului Județean de Urgență Giurgiu face precizări asupra  stării pacienților internați, bolnavi de Covid…

 

Întrebat dacă bolnavii Spitalului județean de Urgență Giurgiu au primit suficiente medicamente pentru tratarea lor contra Covid, directorul instituției,  Dragoș CHIVU ne spunea:

” S-au primit prin DSP Giurgiu medicamente dedicate bolnavilor de Covid din Spitalul Județean Giurgiu. Nu multe… Este vorba de câteva doze pentru bolnavii mai grav, fiind respectate evident niște criterii de administrare. Ele sunt prescrise doar de medicull infecționist.

În privința medicamentelor antivirale pe care Ministerul Sănătății a anunțat că le-a trimis către DSP-urile din toate județele țării, directorul Chivu a menționat:

Am primit și antivirale. Chiar zilele acestea am primit Remdesivir, Se fac cereri în continuare pentru aceste medicamente. Ele se administrează însă în anumite condiții. Bolnavii trebuie să înțeleagă, înainte de toate, că dacă nu  vin în primele zile, la primele simptome și vin după o perioadă mai mare la Spital nu mai putem garanta eficiența medicamentelor. Din păcate marea majoritate vin când le ajunge cuțitul la os. Totodată trebuie precizat că pentru noi toți pacienții sunt speciali, însă contează data prezentării lor la medic, respectiv la Spital.

Dorind să aflăm cum stăm cu vindecările cazurilor de Covid  și care este numărul celor decedați,  Dragoș Chivu ne-a spus:

Ca rată a mortalității nu pot spune că stăm rău. Am avut o rată bună de ameliorare a bolnavilor de Covid…Dar cu ce costuri și pe ce perioadă!  În ceea ce privește celelalte secții ale Spitalului, conform hotărârilor în curs, se intervine doar în cazurile grave.

Oricum trebuie precizat că a scăzut numărul de prezentări a pacienților la Spital. Aveam miercuri (n.red. – 17 noiembrie), un număr de 94 bolnavi de Covid, în condițiile în care la un moment dat aveam peste 150 de bolnavi…UPU a avut astăzi , de exemplu,  la șapte dimineața , 27 de pacienți… În mod normal avea peste 70! Vorbim aici de cei îmbolnăviți de Covid. Se observă deci  o scădere a numărului de cazuri.

Directorul Spitalului județean de Urgență Giurgiu ne mai spunea că la acest moment  erau 17  bolnavi la secția de ATI , ”un număr ce poate unora le poate părea mic, dar,  pentru cei din Spital este foarte mare”, mai preciza acesta.

(Jurnal)

Exit mobile version