AcasăActualitateDirectorul GSP Giurgiu, Adrian RĂCARU: ”Degeaba faci curățenie dimineață, dacă la prânz...

Directorul GSP Giurgiu, Adrian RĂCARU: ”Degeaba faci curățenie dimineață, dacă la prânz totul este ca și cum nu ai fi trecut pe acolo…!”

Am purtat zilele trecute un dialog cu directorul Societății Giurgiu Servicii Publice S.A. Giurgiu, despre activitățile pe care le întreprinde în această perioadă

Știam că Giurgiu Servicii Publice S.A. este o societate pe acțiuni, având ca acționari fondatori, Primăria Municipiului Giurgiu prin Consiliul Local al Municipiului Giurgiu și Societatea Comercială Administrația Domeniului Public și Privat Giurgiu S.A. și că printre obiectivele principale de activitate ale societății se numără cele de întreținere peisagistică, salubrizare, deratizare, dezinsecție și asigurarea bunei funcționări a iluminatului stradal.

Întrebat ce presupune activitatea de salubrizare, ținând cont de faptul că mai avem deja un operator în Municipiu, Adrian Răcaru ne-a răspuns:

Salubrizarea este o activitate cu repetabilitate, care se face zi de zi. Pe lângă planul zilnic de activități de curățenie pe care îl facem în tot orașul, facem și un fel de „let’s do it”, ce presupune un fel de concentrare a activităților pe care le considerăm mai importante, în zonele mai încărcate de deșeuri, în special în zona Pieței Centrale, pe strada Independenței, în spatele marketului Sigma, în zona Orient etc.

Toți angajații de la salubritate participă la curățarea acestor zone, efectuând toată gama, fără să țină cont de trotuare, asfalt, de spații verzi, deci absolut tot ce este vizibil în aceste zone.

Tot în cadrul salubrizării intră și activitatea de stropire a carosabilului, care se face pe perioada caniculei, zilnic, de două ori pe zi, dimineața și seara. De asemenea, o dată pe săptămână, carosabilul este stropit și cu substanțe dezinfectante. ”

I-am solicitat, totodată, directorului GSL lămuriri privind programul de dezinsecție, dezinfecție și deratizare și iată ce am aflat:

În cadrul DDD, adică Dezinsecție, Dezinfecție și Deratizare, programul de dezinfecție este planificat zi de zi. Am făcut în 27 și 28 iulie dezinsecție, dezinfecție și deratizare în subsolurile blocurilor și zonele verzi din cartierul Tineretului (toate străzile cu blocurile adiacente), dar și Decebal, Negru Vodă și Clopotari.

 

Suplimentar pentru dezinsecție, o dată la trei zile, și ținând cont că am terminat recent dezinfecția aeriană, facem dezinsecția cu un aparat de pulverizare terestru, prevăzut cu un tun, care este o platformă de mare capacitate ce pulverizează substanțe pe 9 trasee ce acoperă întreg municipiul Giurgiu.

 În parcuri efectuăm pulverizare terestră o singură dată pe săptămână și anume, lunea.

Săptămâna trecută am terminat a doua etapă de dezinsecție aeriană, iar în acest moment programăm, deja, o a treia etapă a dezinsecției aeriene pe care dorim să o efectuăm în perioada 12- 14 august 2021.

Până atunci, dezinfectăm săptămânal parcurile, spațiile verzi adiacente cartierelor, efectuăm o dată la trei zile dezinsecția cu tunul de pulverizare, dar și luciu de apă care ne înconjoară, adică Canalul Cama, Canalul Plantelor – mari incubatoare de țânțari unde acționăm cu o substanță specială, un larvicid care nu afectează flora și fauna spațiului efectiv, ci doar aceste insecte sâcâitoare pentru majoritatea dintre noi”, ne-a mai precizat directorul Adrian Răcaru.

Întrebat ce ne poate spune despre iluminatul stradal, directorul Societății Giurgiu Servicii Publice S.A. ne-a  spus:

Referitor la iluminatul stradal pot spune că am început de anul trecut să montăm și să schimbăm lămpile de iluminat vechi, cu lămpi cu tehnologie led. Am montat din totalul de 5600 de lămpi necesare, în jurul a 4000 de lămpi, adică 75% din numărul lor. Lucrăm zilnic pentru montarea acestora.

Cu acest prilej, am ocazia de a-mi cere scuze cetățenilor pentru că perioada de rezolvare a defecțiunilor apărute este una mai lungă. Vrem ca până la pregătirea orașului pentru perioada de iarnă, să terminăm cu montatul acestor lămpi. Între timp, bineînțeles că rezolvăm și problemele cetățenilor, dar îmi cer scuze încă o dată pe această cale față de cei care sunt nemulțumiți de perioada lungă de intervenție pentru faptul că la acest moment există o altă prioritate. Cred însă că se observă foarte clar calitatea luminii pe care o degajă aceste lămpi și nu în ultimul rând eficiența lor economică”.

Eu sunt bucuros ca și cetățean că 4.000 de lămpi au fost montate în oraș” ne-a mai spus Adrian Răcaru.

Întrebat ce soluție găsește la mizeria care apare în multe locuri din oraș, imediat ce s-a făcut curat, Adrian Răcaru ne-a declarat:

Dacă nu se iau măsuri pecuniare și nu se urmărește finalitatea lor, să se dea exemplu clar, uite asta este motivul amenzii date, degeaba dai amenzi, doar discutăm vorbe. Degeaba faci curățenie dimineață, dacă la prânz totul este ca și cum nu ai fi trecut pe acolo să cureți. Asta se cheamă… doar muncă în zadar…!”

(Ana Magheru)

VREMEA

Giurgiu
cer senin
16.1 ° C
16.1 °
16.1 °
59 %
2.1kmh
3 %
Dum
21 °
lun
25 °
mar
27 °
mie
21 °
joi
15 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!