Directorul General al Crucii Roșii Române, Ioan Lefter, împreună cu stafful filialei Giurgiu au împărțit pachete cu alimente familiilor cu probleme, din mai multe localități ale județului  

2
153

DSC_0126Conform unui comunicat  voluntarii Crucii Roșii Giurgiu le-au bătut astăzi la ușă mai multor familii nevoiașe din județul Giurgiu, oferindu-le cutii cu alimente de bază colectate în cadrul Campaniei “Banca de alimente”,  aduse la Giurgiu chiar de către directorul general al Societatii Nationale de Cruce Rosie, Silviu Ioan Lefter. Acțiunea a avut ca slogan: Hrănește un vis, o lume fără foame” !

Transportul celor 100 de cutii cu alimente  au  ajuns la Giurgiu în jurul orei 10.00 și au fost descărcate  în depozitul filialei, de către voluntarii giurgiuveni.

Însoțiți de către directorul general al SNCRR, Silviu Ioan Lefter, de conducerea Filialei de Cruce Rosie Giurgiu, dir. Marian Măcelaru și de inspectorul de specialitate, Lia Măcelaru, voluntarii Crucii Roșii au mers   la familii din comunele Slobozia și Vedea, identificate de autoritățile locale respective conruntându-se cu mari probleme sociale, cărora le-au oferit cutiile cu alimente primite. 

Ajutoarele conțin conserve de mazăre,  pate de ficat, pastă de tomate, biscuiti si paste fainoase, orez si zahar, fiecare pachet  cântărind peste 15 kg.

DSC_0084

Nu doar familiile nevoiașe din Slobozia și Vedea au primit și vor primi  ajutor din partea Crucii Rosii. Multe alte  familii cu posibilități materiale reduse, copii aflați în întretinere din alte localitati ( Calugareni, Izvoarele, Gogoșari) se vor bucura de aceste alimente.

Pentru sprijinul pe care l-au acordat, reprezentantii Crucii Rosii au primit mulțumiri , mai ales că în aceasta perioadă a  anului  beneficiarii acestor alimente mărturiseau că se întrețin foarte greu și că orice ajutor primit  contează. În ultima perioadă județul Giurgiu a fost afectat de cod portocaliu de ninsoare si viscol si de cod galben de ger care a făcut ca traiul zilnic al acestor familii să fie și mai greu.

 Conform aceluiași comunicat am aflat că Proiectul Banca de Alimente este o initiativa a Crucii Rosii Romane, preluata dupa modelul unor proiecte similare derulate cu succes, de ani de zile, in tari din Uniunea Europeana, precum si in SUA si Canada si presupune stocarea de alimente neperisabile in depozitele Crucii Rosii prin donatii/sponsorizari si distribuirea acestora catre persoanele vulnerabile. 

(Jurnal)

 

 

2 COMENTARII