varza_69735500Un post de televiziune prezenta  de curând un material filmat cu camera ascunsă,  în comuna Vărăşti, judeţul Giurgiu, material în care ni se prezenta modul primitiv,  lipsit de orice normă  de igienă, în care  un agent economic local  mura varza sub cerul liber, în gropi săpate în pământ, acoperite cu folie, în condiţii greu de imaginat, prin care şobolanii  circulau nestingheriţi, contribuind şi ei la salinitatea murăturilor. Firma ”producătoare”, aparţine unui anume Ninel Nicuşor Neagu, consilier local al comunei Vărăşti, firmă ce aprovizionează cu acest produs majoritatea hypermarketurilor din ţară. Contactat telefonic de postul TV, dr. Fănel Mitran – inspector în cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alimentelor Giurgiu (DSVSA) – declara: E anormal ca cineva să producă la modul cum mi-aţi spus acele murături, chestia asta nici în comuna primitivă nu se face (n. red. – Oare ???). Faptul că ajunge pe piaţă fără să fie autocontrolul din partea agentului economic. Este inadmisibil aşa ceva …

Cu câteva zile în urmă am revenit asupra acestui caz deosebit de grav. Pentru a  afla care au fost măsurile luate de DSVSA Giurgiu, aşa cum se promisese anterior, l-am contactat pe dr. Claudiu Şerban, noul director executiv al Direcţiei, care ne-a prezentat un comunicat imbecil  şi complet needificator, cităm:

Locaţia unde se desfăşoară murarea verzei  prezentată în reportaj, aparţine unei persoane fizice neautorizate sanitar veterinar pentru desfăşurarea acestei activităţi, fapt pentru care a fost sancţionată contravenţional cu amendă; totodată s-a dispus şi distrugerea întregii cantităţi existente la data controlului. Singura legătură – se mai precizează în comunicat – între locaţia filmată şi domnul Neagu Nicuşor, a cărei mamă este administrator la firma menţionată în reportaj, este faptul că până în august 2012 domnul Neagu Nicuşor a avut domiciliul la această adresă. Măi să fie!  Varza murată, livrată în reţeaua de supermaketuri este produsă într-o unitate înregistrată sanitar veterinar şi siguranţa alimentelor, unitate înregistrată în altă localitate… Intrigaţi de lamentabila explicaţie l-am întrebat pe directorul DSVSA Giurgiu cine este persoana fizică amendată şi dacă ea este cea care a livrat “marfa” spre supermaketuri. Acesta  ne-a răspuns în aceeaşi tentă miserupistă că nu ne poate da astfel de informaţii decât dacă obţine permisiunea de la şefii dumnealui ierarhici, superiori.

Evident că felul cum a fost rezolvată (?) această problemă naşte o groază de întrebări cum ar fi: oare firma aceea, din altă localitate, înregistrată sanitar veterinar, nu cumva e numai de faţadă? Supermarketurile sunt sau nu alimentate cu varză murată direct de la  groapa cu şobolani? Şi poate aburitorul de jurnalişti de la DSVSA Giurgiu ne va spune cum a reuşit mama lui Nicuşor ăsta, consilierul lui peşte, să obţină contracte de miliarde, cu cele mai mari supermarketuri din ţară, fără ajutorul fiului său? Domnu’ doctor, te rugăm să nu ne subestimaţi inteligenţa…Tare am  fi curioşi să aflăm ce onorariu aţi primit în rolul de avocat al lui Neagu –”varză murată” ăsta. Şi poate n-ar fi  rău ca şi celelalte organe ale statului, în a căror atribuţiuni intră frauda economică, să se autosesizeze? Noi credem că prima măsură ce s-ar fi impus în acest caz, ar fi fost demiterea, de către ANSVSA, a directoraşului ăsta care ne demonstrează că nu dă nici cât pe-o varză murată pe viaţa noastră, şi căruia îi pasă mai mult de ce cred şefii săi,  decât de cetăţenii ce sunt obligaţi să cumpere o asemenea otravă. Promitem că  vom reveni până îşi vor reveni!

I.C. MANDU

 

10 COMENTARII

  • Da..este fix aceeasi persoana..si inca o data DA..Locul lui este la puscarie..dar pana una alta ..azi este canditat [iar..pentru a cata oara] la Primarie..sustinut de partidul lui Geoana..PSRo..sau cum mama dracului se mai numeste azi..Un rahat acest candidat
   Iar despre „”domn Derector..”” ce sa spunem..putem doar intreba ..””Care a fost spaga ca sa il acopere pe Neagu””? A aruncat zeci..sute de tone de varza si muraturi pe campurile din apropriere..

 1. Domnilor jurnalisti,
  il cunosc pe Serban Claudiu de aproximativ 12 ani.
  Vreau sa va spun ca este un om extraordinar.
  Daca dvs. considerati ca un director de institutie poate rezolva singur anumite probleme, atunci va inselati amarnic.
  Nu el trebuie sa le rezolve ci personalul raspunzator de zona respectiva.
  Aceia sunt cei care trebuiesc cercetati, nicidecum directorul DSVSA sau D-l Mitran Fanel (un alt om deosebit), dar care nu mai are legatura cu activitatea din judet, fiind acum doar responsabil pt. controlul alimentelor in Mun.Giurgiu

 2. Daca ati avea bun simt domnilor jurnalisti, nu ati sterge postarile care nu va plac.
  Stim pe cine sustineti, asa ca nu vom mai posta nimic la dumneavoastra.
  In schimb, vom prezenta acolo unde trebuie dovezile ca postarile unora dintre noi au fost sterse.
  Va dorim sa va mentineti in continuare acest statut de „neicanimeni”.
  P.S. Domnul Claudiu Serban este un om extraordinar, asa cum am spus-o si in postarea anterioara, care a fost stearsa de admin-ul acestui site de doi bani.

 3. Domnul Director este clar ca apara interesele celor care l-au desemnat in functie, raspunde unor comenzi politice, o sa dispara si el asa cum au disparut si alti fara sa lase nimic bun si notabil in urma lui. Ceea ce este regretabil consta in faptul ca acesti maimutoi politici, ne pun in pericol sanatatea.

 4. Domnisoara intrigata de faptul ca cineva indrazneste sa il supere pe minunatul, inegalabilul, performantul, extraordinarul si inegalabilul directoras.. este JALNICA.
  Draga admiratoare a domnului director nu uita ca noi contribuabilii il platim pe acest domn si dorim ca sanatatea noastra sa nu reprezinte doar un detaliu nesemnificativ in fata intereselor politice. Scuza pe care tu o folosesti ca nu este responsabilitatea lui ci a celor din teritoriu, este de fapt o circumstanta agravanta pentru el si nicidecum o scuza. Cazul a fost prezentat la tv, trebuia sa se autosesizeze si sa sanctioneze asa cum se cuvine. Tu,in imbecila adoratie nu realizezi ca tot gunoiul ala de varza murata ajungea prin reteaua de supermarket la o multime de oameni. Ori este indragostita , sau poate angajata lui, protejata, ruda lui, esti oricum dar nu cerebrala si obiectiva

 5. Sa iti pui angajatii sau protejatii sa posteze mesaje pentru a te apara cu scuze imbecile, este nedemn de un doctoras mai ales cand esti si director. Domnule Director asuma-ti responsabilitatea functiei pe care o ai, coordoneaza-ti si responsabilizeaza-ti oamenii si nu mai pune pe toate fraierele sa iti gaseasca scuze.
  In cazul in care totusi esti atat de disperat si ai nevoie de sustinatori macar apeleaza la seful de partid care te-a cocotat acolo si nicidecum la o duduie al carui coeficient de inteligenta este…………?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.