colegiul-maiorescu-giurgiu-an-scolar

        Ca la fiecare început de an școlar apar invariabil o serie de comentarii din partea părinților elevilor pe diferite teme. În acest sens câțiva elevi cât și părinți ai acestora ne-au semnalat  faptul că la Colegiul Național ”Ion Maiorescu” din Giurgiu accesul în incinta clădirii este restricționat într-un mod extrem de drastic, asemănând-o chiar cu o închisoare de maximă siguranță. Plecând de la aceste aprecieri defavorabile jurnaliștii publicației noastre s-au adresat directorului unității, prof. Mirela Delea, care ne-a explicat de ce s-a luat o astfel de hotărâre radicală:  În baza Regulamentului de Ordine Interioară, care a fost aprobat de către Consiliul Profesoral, în primul rând din motive de securitate, s-a decis ca accesul în incinta unității să se facă numai în conformitate cu orarul școlii, pentru că altfel aici pot intra diverși necunoscuți, care pot crea probleme, așa cum s-a întâmplat în anii trecuți. Nu vorbim însă de o pază ca la închisoare, așa cum  unii au insinuat. Am insistat  pe accesul elevilor în funcție de orarul pe care îl au, repet, pentru a evita eventualele incidente, care pot ajunge chiar până la a pune viața în pericol atât a elevilor care învață aici, cât și a cadrelor didactice.

Declarația directoarei Colegiului a fost confirmată de un incident pe care aceasta nu a dorit să îl comenteze privind un copil din clasele mici care cu puțin timp în urmă a suferit un accident la trecerea străzii fără să se asigure…În același timp însă elevii Colegiului solicită să aibă măcar pentru o singură pauză, chiar și cu bilet de voie , posibilitatea de a cumpăra alimente de la chioșcurile din Piața Centrală , adiacentă liceului sau de la centrele de panificație și fast food din apropierea unității.

La rândul lor părinții acuză faptul că nu au timp să le ofere în fiecare zi pachet, lucru care îi obligă pe copii să apeleze la market-urile din jurul Colegiului. Nimeni nu poate  oricum să reziste 8 ore la școală cu un măr , un covrig și o sticlă de apă în servietă și să mai aibă pretenția să fi și atent și prezent la materiile dintr-o zi de curs ă ne spunea iritată mama unui elev din clasele superioare ale Colegiului cu câteva zile în urmă.

Ideal ar fi să se găsească o cale de mijloc în care să fie împăcată cum se spune și capra și varza, adică și copiii să nu sufere  de disconfort  alimentar , dar în același timp să fie evitată orice situație ce ar putea conduce la incidente și chiar la evenimente ce le-ar putea pune acestora viața în pericol.

(Teodora N. și Florian T.)

 

 

6 COMENTARII

  1. În societatea giurgiuveană de azi, pare mai ușor să se împroaște cu noroi,căci modelele de la TV asta recomandă. Doamna care ,, se ocupă cu PSD,, a reușit să redea clădirea veche elevilor săi. Există o permanentă preocupare ( chiar dacă pădure fără uscături nu există ) pentru învățământ de calitate. În ciuda faptului că există mămici iritate și iritante, persistă dorința părinților de a-i da la respectivul lăcaș de învățământ. Poate mai multă preocupare a mămicilor pentru mâncarea sănătoasă a copiilor lor, ar rezolva elegant problema. În afara așa-zisei ,, închisori,, nu prea mai ai ce reproșa Colegiului….Dar așa-i românul…veșnic nemulțumit și cârcotaș.

  2. As semnala faptul ca si in capitala sunt asemenea restrictii in ceea ce priveste iesirea elevilor din incinta liceelor in timpul orelor de curs,ca doar una singura este Legea Educatiei si dupa aceasta lege se intocmesc si Regulamentele de Ordine Interioara de catre fiecare unitate de invatamaint in parte. La un liceu (Colegiu Economic) unde am si eu o fiica intr-a XI-a ,nu mai spun ca au si uniforma obligatorie (fetele parca sunt stewardese!),dar nu iese nici picior de elev pe poarta inainte de terminarea orelor.Paznicii de la poarta au programul orar al fiecarei clase si la iesirea unuia ceva mai devreme paznicul consulta tabelul si intoarce elevul inapoi daca nu primeste telefon de la diriginte,profesorul de la clasa sau directoarea liceului.In plus ,fiecare parinte este conectat la catalogul electronic si afla in timp real prezenta la ore si notele copilului sau.Iar pachetelul de mancare pregatit de acasa poate fi mult mai sigur de consumat decat diferite produse de la chioscuri.Si daca as spune ca uneori cand veneam la liceu dupa amiaza la „Ion Maiorescu”,si dupa masa de pranz luam la mine o gutuie din curte,credeti ca muream de foame?Dimpotriva,fiindca imi mirosea servieta a gutuie unii colegi se prefaceau ca o fura ,asta asa in gluma,fiindca de fiecare data o imparteam cu cativa dintre ei…
    !

  3. Statutul de persoana publica presupune si critici si laude, prin urmare, gasirea unei cai de mijloc pentru ambele parti era doar o sugestie. Doamna a ales sa se faca mai vizibila cu faptele, mai mult la PSD. Judecand la rece, PSD ofera nimic, Colegiul ar putea fi un exemplu. Niciodata nu va fi multumire de 100%, asa ca mai coborati din globul de cristal si fiti mai obiectivi.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.