Directorul Casei Naţionale de Asigurări Sociale de Sănătate (CJASS), Marin Constantin , ne precizează că lista aşteptare pe secția oncologie este goală.Toţi pacienţii sub tratament, cei peste 7.500 de bolnavi de cancer aflați în evidență, primesc în acest moment tratamentul oncologic gratuit, aprobat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate .

În cursul lunii septembrie a acestu an s-a înregistrat chiar și un record : pentru prima dată, lista de aşteptare a medicaţiei de specialitate a fost redusă la ”zero”! În luna septembrie 2013 nu mai existau dosare în aşteptare , totalul dosarelor depuse fiind de 1699 , dintre care 87 au fost incomplete sau nu au corespuns criteriilor de aprobare. Astfel , numărul pacienţilor aflaţi in tratament oncologic, cu aprobarea CNAS a ajuns la 7.531 . Anul acesta , la începutul lunii septembrie erau tratați 6.500 de pacienţi iar 1.704 dosare erau în aşteptare .
Directorul Marin Constantin ne mai spunea că sumele alocate la nivelul ţării a crescut de la 940,5 milioane lei în 2011 la 1,061 miliarde lei în 2013.
(Roxana MARDARE)

1 COMENTARIU