th_536187701Deși până  la această oră pe portalul Tribunalului București , nu a apărut nicio hotărâre în cazul lui Laurențiu Ionescu director al AJPIS Giurgiu, din surse credibile  am aflat că judecătorii au dispus plasarea acestuia în arest la domiciliu.

După o noapte petrecută în arestul poliției, Laurențiu Ionescu,  directorul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Giurgiu a primit o primă măsură coercitivă, arestul la domiciliu.  În cazul său există acuzația  că  în perioada august-decembrie 2015, în cadrul derulării proiectului „Servicii Integrate de sprijin pentru victimele violenței în familie și persoanelor cu dizabilități”, inculpatul Ionescu Laurențiu-Costel și alte persoane au falsificat documentele privind participarea unui număr de persoane la un curs de formare profesională,  și că acestea ar fi susținut, în prezența inculpatului, examenele inițiale și finale, teoretice și practice. Cursurile aveau ca obiect dobândirea de cunoștințe ca lucrători în comerț.

Probabil argumentele care au stat la luarea acestei hotărâri au fost determinate de lipsa unei persistențe infracționale și a faptului că nu prezintă un pericol public. Faptul că falsifică, delapidează, folosindu-se de influența  și funcția sa, pot fi  aspecte la care Laurențiu Ionescu  poate medita în liniște la domiciliu…
(Jurnal)