alice-iorga-laura-stanisteanuDemisia înaintată la data de 7 iulie de către cele două directoare ale Liceului „Tudor Vianu” din Giurgiu a făcut să se nască tot felul de legende şi suspiciuni.

Existau voci care susţineau că motivele pentru care cele două, Alice Iorga (director general) şi Laura Stănişteanu (director adjunct) au decis să renunţe la conducerea liceului, ar fi fost presiunile exercitate asupra lor, unele chiar de natură politică. Singurele care puteau explica o asemenea decizie au fost chiar cele două, care ne-au oferit câte o scurtă declaraţie:

„Ambele am preluat aceste funcţii în urma unui concurs, şi prin semnarea unui contract de management, ce urma să expire peste un an (Alice Iorga) şi respectiv doi ani (Laura Stănişteanu). „Motivele pentru care am decis să renunţăm la funcţiile de conducere sunt pur personale, şi nu au nicio legătură cu eventuale presiuni din interior sau exterior, care

s-ar fi putut face asupra noastră” preciza profesoara Laura Stănişteanu.

Cu un an în urmă, Laura Stănişteanu şi-a mai înaintat o cerere de demisie, numai că, la insistenţele mele – ne declara Alice Iorga – a acceptat să mai rămână la conducerea liceului încă un an, pentru a face echipă în continuare cu mine!”. În perioada 2005 – 2009, conducerea Liceului „Tudor Vianu” a fost asigurată în echipă, pentru că cele două se cunosc, după cum ne declarau, de o viaţă, demonstrând tot timpul că au încredere una în deciziile celeilalte. În urma demisiei celor două directoare cu începere de la data de 1 septembrie, se aşteaptă decizia eliberării lor din funcţie şi numirea în funcţia de director general interimar a profesoarei Adelina Sârbu. Atât Alice Iorga, cât şi Laura Stănişteanu, sunt profesoare cu gradul didactic unu, absolvente ale Masterului în Managementul Educaţiei şi Comunicării Instituţionale (urmat la SNSPA Bucureşti), urmând a reveni la catedră ca profesori titulari, pentru că „rămân în continuare loiale instituţiei la care lucrează împreună de atâţia ani”, după cum ele însele ne declarau. Alice Iorga este profesoara care, în anii 2006 şi 2007, a obţinut, din partea Ministerului Educaţiei, Diploma de management performant, şi totodată un premiu de câte o sută de milioane de lei vechi în fiecare an pentru liceul pe care îl conduce.

Oana CĂLIN

1 COMENTARIU

  1. Cele doua doamne extraordinare au demisionat pentru a nu fi puse in situatia de a fi inlocuite asa cum s-a intamplat cu atatia directori in scolile din judetul Giurgiu. Este o rusine ce se intampla.
    De exemplu, la Scoala Greaca domnul Inspector General a considerat ca directorul, un cadru didactic tanar de numai 30 de ani, cu forta de munca, absolvent al Scolii Normale Elena Cuza, al Colegiului Pedagogic, al Facultatii de limba si literatura romana, al Masteratului Management educational si comunicare institutionala, cu o activitate manageriala ireprosabila, care a reusit sa scoata aceasta scoala din anonimat impreuna cu autoritatile locale, trebuie inlocuit cu un cadru didactic pensionabil(este in prelungire de activitate)care nu a detinut vreodata o functie de conducere, iar in activitatea ca si cadru didactic ridica mari semne de intrebare. Cadrele didactice, autoritatile locale dar si parintii elevilor sunt impotriva acestei schimbari, dar constatam ca nu intereseaza pe nimeni. Vi se pare normal ca fostul director sa fie instiintat printr-un delegat al inspectoratului de aceasta schimbare pe 9 septembrie, pana atunci nestiind nimeni nimic?, in coditiile in care directorul a prezidat in perioada 1-9 septembrie examenele de corigenta, sedinte ale consiliului se administratie in care s-au acordat calificativele anuale ale cadrelor didactice, au fost semnate documente catre inspectorat, contracte etc. Ce se intampla in aceasta situatie? Totul devine nul nu-i asa? Ce facem? Organizam alte examene de corigenta, ce se intampla cu acesti elevi? Vi se pare o decizie corecta? Pentru detalii cei interesati pot contatcta primarul comunei sau pe fostul director al scolii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.