În zilele de 26 şi 27 aprilie, Direcţia Silvică organizează la Giurgiu un schimb de experienţă între specialiştii de fond forestier pe zona de câmpie. După cum spunea directorul Direcţiei, Dan Dumitrescu, această acţiune face parte din suita de activităţi din cadrul programului naţional desfăşurate sub genericul „Luna plantării de arbori”. În cadrul aceloraşi acţiuni Direcţia a fost solicitată din partea a 13 Consilii locale din judeţ de sponsorizare cu puieţi forestieri ce vor fi plantaţi în această primăvară.

Valoarea celor circa 30.000 de puieţi depăşeşte 9000 de lei, acoperind aproximativ 12.000 de ha, cele mai însemnate solicitări venind din partea comunelor Vedea (8.750 buc), Toporu (3.750 buc) şi Răsuceni (2.250 buc). Agenţia de Protecţia Mediului, Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare, Inspectoratul de Poliţie alături de comunele Hotarele, Călugăreni, Gogoşari sunt doar câteva din instituţiile care vor participa la aceste acţiuni de plantare de arbori. Jandarmeria Giurgiu este una din ultimele instituţii care au solicitat participarea la aceste acţiuni de recapacitare a plămânului natural al judeţului. Acestora li se alătură nenumăraţi cetăţeni din comunele judeţului dornici să-şi planteze pomi în propria gospodărie sau în imediata lor vecinătate.

Directorul Dan Dumitrescu amintea şi de solicitarea şcolii nr. 8 din municipiu care a cerut plantarea a 1500 de plopi, ca locaţie fiind aleasă porţiunea din zona Mocănaşu.

T.Florian