Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Giurgiu ar putea înainta un memoriu către primul ministru şi chiar către preşedintele României pentru că instituţia se vede în imposibilitatea de a-şi mai putea desfăşura activitatea.

”Ne gândim să întocmim un memoriu pe care să-l înmânăm chiar Preşedinţiei României deoarece ne aflăm în imposibilitatea de a ne mai putea desfăşura activitatea şi de a mai prelua copii şi adulţi pentru îngrijire de specialitate, cauzele fiind lipsa de personal, a specialiştilor, supraaglomerarea centrelor dar şi lipsa fondurilor necesare”, a declarat în cadrul unei şedinţe ordinare a Consiliului Judeţean Giurgiu, directoarea DGASPC Giurgiu, Adelina Voicu. Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu a precizat faptul că DGASPC Giurgiu îşi desfăşoară activitatea sub administrarea Consiliului Judeţean Giurgiu, subliniind greutăţile financiare cu care se confruntă instituţia, arătând că anul trecut activitatea s-a finalizat cu 300.000 de lei datorie, iar că în acest an s-au primit fonduri cu 3,2 milioane de lei mai puţin decât anul trecut”. La această dată, în cadrul DGASPC Giurgiu, sunt luaţi în evidenţă 1.001 copii, adulţi şi bătrâni care primesc îngrijire de la 790 de angajaţi deşi posturile existente se ridică la 960.

”Avem un deficit de personal de 17,7 la sută, adică 170 de posturi vacante şi în actualele condiţii legislative putem scoate la concurs doar cinci posturi”, mai spunea Adelina Voicu. În raportul prezentat Consiliului Judeţean Giurgiu se mai arată că din cele 15 posturi de medic sunt ocupate doar 7, un medic oferind îngrijire la 81 de beneficiari, şi că din cele 85 de posturi de asistenţi medicali doar 71 sunt ocupate, iar că de persoanele aflate în îngrijire se ocupă doar zece psihologi, fiecăruia revenindu-i până la 90 de cazuri în condiţiile în care raportul maxim legal este de maxim 20 de cazuri pentru un psiholog.

La toate acestea se adaugă şi supraaglomerarea centrelor de îngrijire şi insuficienţa fondurilor financiare motiv pentru care conducerea DGASPC Giurgiu vrea să solicite sprijin de la cel mai înalt nivel.

B.C.

1 COMENTARIU

  1. mai bine ati spune doamna Voicu cum ati bagat aceasta institutie in faliment cu contractele dezavantajoase ale clientelei personale, cum va subjugati salariatii sub presiunea locurilor de munca, poate va este cunoscuta sintagma folosita de beneficiarii serviciilor oferite „intram la masa flamanzi iesim de la masa flamanzi”, sunteti o rusine a sistemului!!!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.