Odată cu cazul cetățeanului Italian ce opera în România fără să aibă vreo pregătire medicală, s-a deschis o Cutie a Pandorei. Universitatea de Construcții București anunța zilele trecute  că a anulat 30 de diplome “emise fără ca titularii acestora să aibă calitatea de absolvent al unui program de studii de licență al Facultății de Geodezie”. După ce publicația Vice a scris că Universitatea de Construcții din București a produs 30 de ingineri cu diplome false, rectorul Radu Văcăreanu spune într-un comunicat de presă că a anulat aceste diplome după ce a dispus un audit pentru a verifica diplomele de licență “emise pe perioada mandatului de secretar-șef al doamnei Bunea la Facultatea de Geodezie, 2001-2018, constatându-se neconcordanțe între documentele de studii întocmite de aceasta și asumate de decan”.

Radu Văcăreanu, care precizează că ocupă funcția de rector din martie 2016 mai spune că : “Perioada pentru care au fost identificate aceste nereguli este cuprinsă între sesiunea din iulie 2003 și cea din februarie 2016”

El declară că a cerut verificarea diplomelor de licență, după ce un audit intern din iulie 2018 la Facultatea de Geodezie a constatat “însușirea nelegală a unor burse sociale de către secretarul-șef al Facultății de Geodezie, Mirela Bunea”.

Un exemplu ce ar trebui urmat și în instituțiile de stat din județul Giurgiu unde suntem convinși că odată cu verificarea documentelor de studii vom avea o mulțime de surprize. Rămâne de văzut dacă cineva va avea curajul de a lua taurul de coarne și să-i scoată la lumină pe impostori care se înfruptă, necuvenit, de ani buni, din banii cetățenilor, ai contribuabililor giurgiuveni.

 (Jurnal)