300x195_imigrantiPoliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu au descoperit, ascunşi într-un camion încărcat cu diverse bunuri, şase cetăţeni sirieni…

 Marți, 28 aprilie  ora 23.55, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocamion, un cetăţean bulgar, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, diverse bunuri din Turcia pentru Ungaria şi Slovacia.

Procedând la verificarea mijlocului de transport cu sonda CO2, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au observat că aceasta indică o valoare mare a concentraţiei de dioxid de carbon. Mai mult, sigiliul aplicat pe compartimentul marfă al camionului era rupt şi relipit, motiv pentru care lucrătorii noştri au procedat la efectuarea unui control amănunţit.

Astfel, printre marfa transportată, au fost descoperite 6 persoane de sex masculin, de origine siriană care nu vorbeau limba română şi nu deţineau documente de identitate. La cercetări, şoferul camionului a declarat că nu ştie cum au ajuns persoanele respective în interiorul compartimentului marfă al camionului.

Conform protocolului româno – bulgar, camionul, conducătorul auto şi persoanele în cauză au fost preluate de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.