dsc_0108CSŞ Giurgiu a reuşit să se califice după o pauză de doi ani la un turneu semifinal de promovare în Divizia A de baschet masculin. Elevii profesoarei Smaranda Iliescu au reuşit să obţină biletele pentru faza următoare a competiţiei cu trei etape înainte de finalul sezonului regulat, graţie victoriei concludente, 86-44 (pe sferturi: 18-13, 23-12, 23-13 şi 22-6) repurtate în faţa bucureştenilor de la colegiul “Aurel Vlaicu”.

GREU FĂRĂ DANI

Pauza competiţională şi subestimarea adversarului au făcut ca Guţă şi compania să sufere în primele două sferturi ale meciului, greşind foarte mult atât la finalizare cât şi în apărare. Un alt punct important l-a constituit absenţa lui Daniel Bivolaru, extrema CSS-ului renunţând pentru moment la sportul de performanţă pentru a acorda o mai mare atenţie profesiei. Acesta se află la un stagiu de pregătire în Anglia, urmând să devină ghid pe un vas de corazieră.

“Ne-a lipsit foarte mult Dani în această partidă şi cu siguranţă ne va lipsi şi de acum încolo. Practic nu a avut cine să reuşească plecările în viteză pe contraatac. Sper ca pentru ultimele meciuri din campionat atât Virgil Georgescu, pe care eu îl numesc succesorul lui Daniel Bivolaru, dar şi Cristian Stamate, jucătorul care

l-am luat special de la Târgovişte pentru că a-l folosi extremă, să demonstreze că pot mai mult. Eu am încredere în calităţile lor, dar le trebuie şi ambiţie”, a declarat Smaranda Iliescu, cea care a declarat că se aştepta ca formaţia pe care o pregăteşte să se califice la turneul semifinal. “Era de aşteptat să ne calificăm. Avem o echipă omogenă, valoroasă. Greul de-abia de-acum începe. Să vedem în care dintre cele două grupe semifinale vom fi repartizaţi. Eu sper să fie aceea de la Bucureşti. Dacă ne menţinem constanţi, eu cred că ne putem califica inclusiv la turneul final. Încercăm şi ne dorim acest lucru”, a punctat antrenorul Clubului Sportiv Şcolar.

VOR REVANŞA ÎN FAŢA RAPIDULUI

Chiar dacă sunt calificaţi pentru turneul semifinal din luna mai, giurgiuvenii, prin vocea profesoarei Smaranda Iliescu, doresc să îşi ia revanşa în faţa Rapidului, formaţie care a câştigat precedentele două partide jucate în compania CSŞ-ului (83-65 pe teren propriu şi 80-74 în cadrul turneului de la Giurgiu).

Până la meciul în faţa Rapidului (programat pe 23 aprilie, la Giurgiu, chiar de Ziua Oraşului), giurgiuvenii se deplasează în acest week-end la Târgovişte pentru a da piept cu “lanterna” seriei Centru.

Bogdan VLADU